8. kolo
30.09.2022 20:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Jamal Musiala (© AFP)

Bayern ukončil bundesligové čekání na výhru ve velkém stylu, Leverkusenu nadělil čtyři góly

O předposledním srpnovém víkendu obhájce titulu smetl Bochum v poměru 7:0. Jenže od té doby se mu nedařilo podle představ, díky čemuž neposkočil na první příčku, přestože má tedy na kontě o jeden zápas více než konkurence. Die Werkself naopak pokračují ve střeleckém i herním trápení, kvůli kterému zůstávají v sestupovém pásmu.

Je pravda, že Nagelsmannovu výběru se začátek utkání podařil na výbornou. Z časomíry po úvodním hvizdu sudího Tobiase Stielera neuteklo ani 180 sekund, když Jamal Musiala z pravé strany centroval po zemi do vápna na Leroye Saného, jemuž ke skórování dopomohla i teč - 1:0. Po necelých dvaceti minutách hry přišla pro hosty další pohroma.

Musiala si jednoduše vyměnil míč s Thomasem Müllerem, aby ranou na bližší tyč propálil Lukase Hrádeckého, jenž při této brance nemůže mít svědomí čisté - 2:0. Nutno dodat, že se nejedná zdaleka o první případ, kdy finský reprezentant svůj tým rozhodně nepodržel. A když v této fázi prohráváte s mnichovským velkoklubem o dvě branky, tušíte, že se bodového zisku po devadesáti minutách velmi pravděpodobně nedočkáte.

Tím spíše, když Robert Andrich místo okamžité odpovědi v dobré pozici minul zařízení. Pak přišly dvě chvíle Alphonsa Daviese, jenže jeho první střela byla zblokovaná a druhou, rovněž velmi nadějnou akci lidově řečeno zadrbal. Po půlhodině zapomněla defenziva Bayeru při rohovém kopu na Marcela Sabitzera, který ovšem přestřelil.

Teprve potom zaměstnal Neuera útočník Moussa Diaby. Mistr světa z roku 2014 byl pozorný. Následná pumelice Roberta Andricha nebyla přesná. Vyprodaná Allianz Arena proto viděla třetí branku tohoto klání až ve 39. minutě. Postaral se o ni Sadio Mané, když dostal na hranici šestnáctky moře prostoru na to, aby zamířil po zemi přesně k pravé tyči - 3:0.

Senegalská posila z Liverpoolu zatím nechává zapomenout na Roberta Lewandowského. Svou druhou trefu v zápase si na konto mohla připsat v 55. minutě, kdyby nenastřelila brankáře. Krátce poté se sice dalšího zásahu dočkala, jenže ten nemohl platit kvůli předcházejícímu faulu Matthijse de Ligta, jenž místo balonu hlavičkoval do Odilona Kossounoua.

Po hodině hry střídal Patrik Schick, který bohužel dál marně hledá loňskou formu. Na trávník přišel Amine Adli, který se hned prezentoval dobrým pokusem, jenž se stal kořistí Manuela Neuera. Další zakončení patřilo Gnabrymu, jehož vychytal Hrádecký. Ten se do konce této partie stihnul v negativním slova smyslu "zaskvět" ještě jednou.

Běžela 84. minuta, když při rozehrávce podklouznul, čímž jako na zlatém podnosu nabídnul balon Thomasi Müllerovi, kterému nezbylo nic jiného, než z úrovně penalty uklízet do odkryté branky - 4:0. V samotném závěru šel sám na bránu Leon Goretzka, avšak další pohroma pro hosty se už nekonala. Přesto mají v Leverkusenu o čem přemýšlet.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
johnn

1:1

Reagovat
Blackprince

jasné

Reagovat
Rich

To zas bude průser.... Katastrofální obrana Leverkusenu vs. naprostá neforma ofenzívy Bayernu...

Reagovat
esmuellert

Nemaluj čerta na zeď.

Reagovat
Ferragamo7

Ja som rád že tréner to vidí takto optimisticky,samozrejme že sa snaží týmito ,,motivačnými drístami" pozdvihnúť morálku.No uvidíme,nakoľko sa to bude zhodovať s realitou na trávniku...Radšej ani tip na výsledok nenapíšem

Reagovat
Gerd 13

Výsledek super, hra dost dobrá, ale ten Nagelsmann... Proč nenechal dohrát Maného? Dal gól, teda spíš dva, mohl se konečně naplno rozjet. A další, proč nehraje od začátku Goretzka?? Už je přece fit. A Gnabry? Žádné nebezpečí pro soupeře.

Reagovat
DidusIneptus

3 góly tečované, 1 gól darovaný chybou brankáře. To dokumentuje tlak Bayernu. Bayer se předvedl jako podprůměrný. Hrozí sestup!

Reagovat
Ferragamo7

Súhlasím s tým,že Leverkusen bol absolútne neškodný.Oveľa väčšiu výpovednú hodnotu bude mať nasledujúci zápas v Dortmunde.Ten 2 polčas sa mi teda ale vôbec nepáčil,to už bola viac-menej taká údržba,bez výraznej snahy navýšiť skóre,aj ten gól nám daroval brankár.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele