10. kolo
16.10.2022 19:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Eric Maxim Choupo-Moting (© AFP)

Mnichovská tancovačka Freiburgu vůbec nevoněla, Bayern doplesal k pěti brankám

Možná až nečekaně snadno si Bayern před vlastními fanoušky poradil s Freiburgem, který na ligové scéně padl teprve podruhé v této sezóně. Nutno podotknout, že odvedl po výsledkové stránce nejhorší výkon, naopak mnichovský celek zářil radostí a fotbalem se bavil, ostatně na takový jsme dlouhodobě zvyklí. Díky pětigólovému vítězství se vyhoupnul na druhou příčku.

Hosté vyprodukovali první střelu, Dóan každopádně nebyl v nějaké komfortní pozici, takže se jeho levačka fakticky nemohla příliš ujmout, lépe řečeno natolik, aby se skóre kupředu mohlo nějakým způsobem pohnout. Naopak na druhé straně tlačil svou dělovku pod břevno Davies a jeho pokus vypadal opravdu hodně nebezpečně, leč nakonec v brankové síti neskončil, nýbrž se snesl pouze na tribunu za hostující bránou. Ve 13. minutě už ale Bayern přece zaúřadoval.

Gólman Flekken si nejprve poradil s tutovkou Saného, jehož svou přihrávkou zleva uvolňoval Davies, míč nicméně vzduchem doputoval na hlavičku Gnabryho, který už ho dopravil na ono správné místo určení za brankovou čáru. A ve 33. minutě se výběru Stern des Südens podařilo svůj náskok ještě obohatit. Sané pobídl do vápna Choupa-Motinga, ten si chytře počkal na ten pravý moment pro zacílení, protože musel ještě čelit bránícímu Ginterovi, a nakonec merunu zaslal parádně po zemi do spodního rohu brány ke vzdálenější tyči. Flekken zasahoval marně.

Domácí i nadále pokračovali v pravidelném tvoření příležitostí, ve 39. minutě se každopádně chytal za hlavu Gnabry, jelikož z úhlu pouze natrefil na Flekkena, ač se nebyl nikým bráněný ani atakovaný svými protivníky. V 52. minutě si následně Flekken vybral vážně hodně slabou chvilku. Choupo-Moting prostrčil míč k Sanému, který z hranice šestnáctky vypálil levačkou, a jako by zkrátka hostující muž v rukavicích situaci hodně podcenil, takže po střele, která se kolem něho jenom mihla, ani nehrábnul. Na jeho obranu, možná na ni zkrátka dobře neviděl.

Bavořané ještě do konce tohoto střetnutí zaznamenali na svém kontě další dva přesné zásahy. O čtvrtý v pořadí se zasadil Mané, Gnabry ho zprava vyslal do vyloženého postavení jemným obloučkem, tragicky si počínal Lienhart, který jaksi zmatený neodkopl balón do bezpečí, a tak jeho soupeř si doslova mohl zapsaný gól vychutnat a obloučkem elegantně překonal Flekkena. V 80. minutě se ještě na listinu úspěšných šutérů douvedl Sabitzer, to když Maného sice ještě stačil zastavit Lienhart, balón se však dostal k nastoupivšímu náhradníkovi, a ten již skóroval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Rich

To zase bude průser... Přání 4-1... Bohužel absence Neuera a jiných hráčů to vidím spíše na 1-5, s tím, že Nagelsmann konečně vypadne...

Reagovat
Gerd 13

Freiburg má sice dobrou formu, ale vyhrát prostě musíme. A Nagelsmannova pozice je bohužel pevná tak i tak, jak potvrdil sám velký Oli, tip 3:1

Reagovat
Ferragamo7

Konečne môžem po niekoľkých týždoch napísať,že som si dnešný zápas doslova užil-toto bol starý dobrý Bayern a lá Flick.Súper síce prišiel nabudený- aj ten ich tréner mal dosť silácke vyjadrenia a nakoniec nemali ani jednu jedinkú šancu,ktorá by zaváňala gólom a nezmohli sa ani na strelu na bránku.Ulreich dnes zberal iba malé domov a zopár centrov,inak bufet. Ostáva len veriť,že sa to už konečne zlomí a zabudne sa na tie trápne výsledky.Za dnešný výkon

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Rich

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele