2. kolo
14.08.2022 17:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Jamal Musiala (© AFP)

Zkušenosti Musialovi nechybí. Talentovaný teenager zadělal na další vítězství Bayernu

Bayern ve druhém kole Bundesligy porazil Wolfsburg 2:0, a potvrdil tak skvělý vstup do sezony. Skóre otevřel ve 33. minutě 19letý Jamal Musiala, který vstřelil již svůj čtvrtý gól z úvodních tří utkání sezony a ukázal svoji velkou formu. Bavorský celek tak prodloužil skvělou sérii, jelikož na domácím stadionu s Vlky nikdy předtím neprohrál ani neremizoval.

Fotbalisté Bayernu vstoupili do ligového ročníku fantasticky, když v úvodním kole porazili Frankfurt vysoko 6:1. Gólově se také ihned uvedla nová posila Sadio Mané. Wolfsburg v prvním utkání pouze remizoval, bod navíc zachraňoval až v závěru, v němž se prosadila posila z Bordeaux, Josuha Guilavogui. Úřadující německý mistr se chtěl i znovu ukázat v nejlepším možném světle, poprvé se totiž v nové sezoně předvedl před vlastním publikem.

Aktivněji utkání však začali svěřenci bývalého trenéra Bayernu Nika Kovače, kteří šli po pěti minutách málem do vedení. Následně však už převzali otěže Mnichovští, když nejdříve v 15. minutě pohrozil nebezpečnou hlavičkou Benjamin Pavard. O pár minut později už fotbalisté bavorského celku slavili branku Maného, videorozhodčí však nakonec odhalil postavení mimo hru Senegalce. Skóre tak musel otevřít ve 33. minutě stále teprve 19letý Musiala, který prokázal na pomezí vápna houževnatost a následně krásnou ránou našel spodní roh brány hostů. Die Roten i nadále pokračovali v dominantním výkonu a těsně před přestávkou navýšili vedení, když střelu Joshuy Kimmicha sklepl do protipohybu brankáře Thomas Müller.

Fotbalisté Wolfsburgu nezačali špatně ani úvod druhé půle, ve 49. minutě chybělo málo, aby Lukas Nmecha z bezprostřední blízkosti dorazil balon do sítě. Jako by se však opakoval scénář z prvního dějství, o chvíli později přišla šance Bayernu a následně i vstřelená branka. I ta ale nakonec kvůli ofsajdu nemohla platit. Obrovskou příležitost navýšit svůj gólový účet v novém dresu měl v 70. minutě Mané, hlavou ale míč na zadní tyči netrefil ideálně. Bývalý útočník Liverpoolu se nedočkal ani za pár minut, když jeho gólovou hlavičku znovu překazil ofsajd, neproměněná šance ho však nemusela tolik mrzet, neboť Bayern bez problémů výhru udržel.

Bayern tak navázal na úvodní vítězství a připsal si další tři body do tabulky. V následujícím utkání se 21. srpna utká s Bochumí, Wolfsburg o den dříve vyzve na souboj Schalke.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Pivovar

Komentáře (6)

Přidat komentář
Rich

Bayern proti Kovačovi, to bude zajímavý... Typ 4-1

Reagovat
DidusIneptus

4:2

Reagovat
Heresy

5:0

Reagovat
Ferragamo7

Tak Dortmund ma prekvapil,neveril som,že vo Freiburgu vyhrajú.Preto musíme aj my zabrať naplno.

Môj tip je 3:0

Reagovat
Rich

Nutno podotknout, že Freiburg si to prohrál sám... Takovou minelu, co vyrobil brankář se hned tak nevidí... Jinak Dortmund hraje prd doslova, mají spíše štěstí, ale máš pravdu v tom, že Bayern musí zabrat...

Reagovat
Ferragamo7

Od doby,keď dali 3 gól uplynulo 20 minút aby ukázali ten neexistujúci ofsajd,ak by to bol skutočne ofsajd,tak by to určite do konca zápasu kedykoľvek ukázali,bolo tam dosť prerušení hry,kedy tak mohli urobiť.To že tak neurobili je pre mňa jasný dôkaz,že Muller vybiehal spoza obrancu a bol to regulérny gól.Ak niekto nájde dôkaz,že to ofsajd bol,tak veľmi rád priznám svoj omyl.Samozrejme je to jedno,body máme,ale pre mňa osobne zápas skončil 3:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele