16. kolo
22.01.2023 15:30 CET
4 : 3
(2:2)

Reportáž

Giovanni Reyna (© AFP)

Do čtveřice všeho dobrého: Dortmund třikrát ztratil vedení, přesto Augsburg udolal

Hned čtyřikrát si Dortmund musel proti Augsburgu vypracovat gólový náskok. Houževnatý soupeř z Bavorska se totiž v Porúří nechtěl vzdát a na přesné trefy domácích dokázal najít odpověď. Až povedený volej Giovanniho Reyny zajistil Borussii vydřený zisk tří bodů.

Diváci na tribunách i u televizních obrazovek si rozhodně přišli na své. A to především během dvou strhujících pasáží. Dortmund otevřel skóre po půlhodině hry, avšak do přestávky se průběžný stav měnil ještě třikrát a do druhé půle vstupovaly oba týmy za stavu 2:2. Po změně stran se na branky čekalo až do 76. minuty, načež se v následující pětiminutovce vlnila síť dvakrát.

Žluto-černý dres Borussie na sebe poprvé navlékl Ryerson, který se od začátku postavil na pravý kraj obrany. V útoku nechyběl Moukoko, který teprve před několika dny podepsal novou smlouvu, nemoc naopak do hry nepustila Reuse. Také v základní sestavě Augsburgu se objevily nové posily. Do zálohy se postavil Engels, na hrotu zase operoval Beljo.

Skórovat mohl jako první Malen, avšak v 18. minutě si nepřišel na brankáře hostů Gikiewicze. O pět minut později vtrhl do řad protivníka domácí Brandt - nejprve si míč narazil s Adeyemim a poté jej prostrčil na Moukokoa. Mladý forvard ale šajtlí minul bránu.

Zadařilo se až Bellinghamovi. Anglický středopolař si ve 30. minutě udělal prostor pro přízemní střelu z hranice pokutového území, na kterou Gikiewicz nedosáhl - 1:0. Za dalších sedm minut mohl náskok Borussie navýšit Hummels, jenž si našel centr Guerreira ze standardní situace, avšak hlavička zkušeného fotbalisty přeletěla břevno.

Poklidné kontrolování hry ze strany BVB dostalo trhliny ve 40. minutě. Schlotterbeck se na kraji hřiště dostal při postupné rozehrávce do problémů a odevzdal balón napadajícímu Beljovi. Následně vletěl do vápna Dortmundu Maier, který šťastně přešel přes Özcana a zakončením na zadní tyč vyrovnal. Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Nico Schlotterbeck své pochybení odčinil za dvě minuty: naskočil si na centr Brandta a vrátil svému týmu vedení.

Borussia měla znovu šanci dostat se do dvoubrankového náskoku, avšak další hlavičku Hummelse zastavil Gikiewicz. A tak v nastaveném čase prvního poločasu udeřil ještě jednou Augsburg. Po kolmici Engelse mohl na gólmana Dortmundu Kobela pelášit Demirović. Bosenský útočník Kobela překonal a cestu míče do sítě nezastavil ani Ryerson, který si místo zachraňujícího odkopu připsal vlastní gól.

Trenér domácích Terzić po změně stran prostřídal a jeden z nových mužů na hrací ploše se v 75. minutě odvděčil za důvěru gólem. Bynoe-Gittens si z levé strany hřiště navedl balón do středu a přes Bellinghama, který se v pravý čas sehnul, se povedeně trefil ke vzdálenější tyči. Jenže dvě minuty nato znovu špatně rozehrál Schlotterbeck, střídající Yeboah ještě trefil tyč, avšak další náhradník Čolina si svůj debut v dresu Augsburgu osladil gólovou dorážkou - 3:3.

Zdálo se, že Dortmundu není souzeno FCA porazit. Jenže Schlotterbeck se v 80. minutě zase revanšoval. Diagonální pas levonohého stopera prodloužil Bellingham hlavou k Reynovi, který po zpracování napálil merunu z voleje mimo dosah Gikiewicze. Američan se tak stal dalším střídajícím borcem, jenž se v druhé půli gólově prosadil.

Augsburg ještě mohl v závěru naposledy vyrovnat, Demirovićovi ale nesedlo zakončení a jeho projektil přeletěl Kobelovu svatyni. Hráči Dortmundu (Reyna či Guerreiro) zase neproměnili své brejky a bláznivý zápas tak skončil výsledkem 4:3 ve prospěch Borussie.

Autor: Ondřej Vaculík / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Naseroslosos23

Start musíme zvládnout....4:1

Reagovat
DidusIneptus

Ten Demirovič, to je blázen, von se dostane v závěru utkání sám před brankáře a nedá góla na 4:4! Ale to je jedno, to by byla voda na dortmundskej mlýn - vrhli by všechno do útoku a stejně by to skončilo 5:4. Jinak, obě obrany na hovno, spousta chyb.

, Celkove dobrý fotbalový zážitek díky chybám padlo tolik gólů. Rozhodčí nepískal vyložený fauly, dortmundakum nechtěl dávat žlutý protože mají žlutý dresy......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele