19. kolo
04.02.2023 15:30 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Giovanni Reyna (© AFP)

Dortmund po přestávce rozprášil oslabený Freiburg, prvního gólu se dočkal uzdravený Haller

Vestfálský klub potvrdil skvělou formu z poslední doby a nyní v domácím prostředí deklasoval konkurenční Freiburg vysoko po výsledku 5:1. Hosté si výrazně zkomplikovali svou situaci krátce po čtvrthodině hry, kdy byl vyloučen Kiliann Sildillia, a i když koncem prvního poločasu srovnali na 1:1, tak po změně stran inkasovali hned čtyřikrát. Dortmund se tak po čtvrté výhře v řadě posunul na třetí místo tabulky se sedmatřiceti body.

Svěřenci trenéra Edina Terziče nyní zaostávají za vedoucím Unionem o dva body a za druhým Bayernem jsou jen vinou horšího skóre. Velkým momentem tohoto duelu se stal gólový zásah útočníka Sébastiena Hallera, jenž po svém letním příchodu z nizozemského Ajaxu překonal zákeřnou nemoc rakoviny varlat a nyní vůbec poprvé v novém působišti skóroval, když zvýšil vedení svého celku na 3:1.

Domácí vyjádřili svou podporu Hallerovi ještě před úvodním výkopem, jelikož ve středovém kruhu vyobrazili symbol léčení této nemoci. Hosté prohráli v novém roce podruhé ze čtyř případů a nacházejí se na šesté pozici se čtyřiatřiceti body. Toto sobotní utkání výrazně ovlivnil moment ze 17. minuty. Sildillia ani ne o minutu dříve obdržel první žlutou kartu a pak za naprosto zbytečný zákrok na Karima Adeyemiho uviděl druhou žlutou a zároveň tedy i kartu červenou. Duel tak pro něj skončil hodně brzy.

Jasný favorit využil početní výhody po necelé půlhodině hry. Těsně předtím si sice brankář Flekken poradil s ranou Süleho a vyrazil ji do zámezí, ovšem po následném rohovém kopu se v brankovém území soupeře elegantně otočil s míčem Nico Schlotterbeck a hostujícího strážce překonal překvapivou střelou k bližší tyči. Nicméně SC se ani v deseti nehodlalo vzdát a v poslední minutě první půle nečekaně srovnalo stav.

Po sérii odrazů před hranicí pokutového území se opřel do balónu Lucas Höler a svůj pohotový pokus z dvanácti metrů usměrnil přímo do bližšího spodního růžku. Dortmund však vlétl do druhého dějství jako uragán a ve 48. minutě si vzal zpět svůj ztracený náskok, neboť Adeyemi po rohovém kopu nakrátko a efektivní narážečce s Bellinghamem pronikl do šestnáctky protivníka a svůj křižný přízemní pokus z deseti metrů umístil přesně k protější konstrukci.

Neuběhly ani další tři minuty a přišla emotivní Hallerova chvíle. Osmadvacetiletý útočník se po pasu Raphaëla Guerreira z levého křídla zjevil zcela osamocen na hranici brankového území a prudkou hlavičkou zblízka překonal naprosto bezmocného Flekkena.

O osudu tohoto střetnutí bylo definitivně rozhodnuto v polovině závěrečné části, jelikož Julian Brandt vystřelil z dvaadvaceti metrů a jeho kroucený projektil skončil v síti s pomocí levé tyče - 4:1. Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem uzavřel gólový účet Giovanni Reyna tečovanou střelou z hranice pokutového území.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele