3. kolo
19.08.2022 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Alassane Pléa proměňuje penaltu (© AFP)

Pléa z penalty nasměroval Mönchengladbach k těsnému vítězství nad Herthou

Mönchengladbach zatím start do nového ročníku může hodnotit v pozitivech. Po nevalných výkonech z loňské sezóny má nyní na svém kontě po třech odehraných kolech již sedm bodů, takže se alespoň dočasně dostal dokonce na samotné čelo tabulky. Hertha každopádně na jeho půdě neodvedla špatnou práci, o osudu duelu rozhodl jenom jeden proměněný pokutový kop.

Domácí vstoupili do utkání aktivně, bylo vidět už od začátku, že chtějí jednoznačně naplnit roli favorita. V 7. minutě se zjevil v dobrém střeleckém postavení Pléa, jenž se snažil natlačit míč na vzdálenější tyčku, nicméně jeho pokus, tečovaný bránícím Kempfem, skončil pouze na brankové konstrukci. Ve 21. minutě se ozvali i hosté, Ejukeho ale vychytal brankář Sommer.

Ve 34. minutě přišel na řadu klíčový okamžik tohoto střetnutí. Hofmann se snažil poslat centr do nebezpečného prostoru, balón ve vlastní šestnáctce tečoval nešikovně rukou Mittelstädt, a tak byla nařízena penalta. Pléa se z pokutové značky nezmýlil, byť gólman Christensen směr jeho zakončení vystihl a málem inkasování zabránil. Docela dlouho poté Hertha na průběžný negativní stav jakýmkoli způsobem neuměla odpovědět, až v 56. minutě zahrozil Lukébakio, když už se ovšem dostal k Sommerovi, srazil jeho přihrávku do zámezí vracející se Itakura.

Situace se následně berlínskému výběru notně zkomplikovala v 69. minutě, jelikož druhou žlutou kartu a rezultující červenou vyfasoval stoper Uremovič poté, co se dostal do souboje s bin Sabajním a zároveň drcnul do meruny rukou. VAR ho z tohoto přestupku tvrdě usvědčil, a poněvadž se jednalo o provinění ve vápně, zahrával se pokutový kop. Exekuce se tentokráte ujal Hofmann, avšak neuspěl, neboť hbitý a pozorný Christensen zaznamenal zdárný zákrok.

Ani ten nicméně jeho spoluhráče k vyrovnání nevyburcoval, Hertha zkrátka znovu, ve druhém venkovním klání tohoto ročníku, na body nedosáhla. Sumárně nebyla směrem dopředu tolik produktivní, jak by si asi představovala, byť statisticky si nepočínala vážně vůbec zle. Vždyť na bránu vypálila o sedm střel více než její soupeř a také o jednu více pak přímo mezi tři tyče.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele