19. kolo
04.02.2023 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Souboj Juliana Weigla s Timem Skarkem (© AFP)

Druhá bezgólová remíza pro Schalke v řadě, bod uhrálo na půdě Mönchengladbachu

Bitva o Severní Porýní-Vestfálsko v Borussia-Parku vítěze nepoznala. Mönchengladbach se sice dostal do role favorita proti aktuálně poslednímu mančaftu tabulky, nezaznamenal ovšem jedinou trefu. Schalke si možná vytvořilo o trochu méně slušných šancí, na každý pád se ve finále nejednalo o výsledek nezasloužený či nespravedlivý. Hosté tak nepadli podruhé v řadě.

Schalke působilo zprvu o něco aktivnějším dojmem, v 18. minutě třeba vyprodukoval solidní nůžky Kozuki, avšak nebyl v úplně jednoduchém postavení, takže se tohle podnikání ujmout prostě nemohlo. Až ve 27. minutě se poprvé ozval taktéž Mönchengladbach, Itakura nakonec ale zpoza šestnáctky nevypálil vyloženě úspěšně, takže gólman Fährmann pohotově zasáhnul.

Na sklonku půlhodiny hry měl již Fährmann o poznání více práce a ze střední vzdálenosti se opřel do balónu Koné, hostující muž v rukavicích si přitom nepočínal nejjistěji, a tak vyrážel jenom za cenu rohového kopu. A ve 39. minutě se Koné pokoušel skórovat ještě jednou, jeho zakončení tečoval bek Brunner, míč nepříjemně plachtil na zadní tyč, avšak skončil v zámezí.

V závěru první půle ještě jednou hrozili domácí, Fährmann se každopádně vytáhl proti střele od Itakury, přičemž dorážející Kramer následně tlačil merunu na zadní brankovou konstrukci, jenže výtečný obranný zákrok předvedl stoper Jošida, který ji vyhlavičkoval vedle brány. Ve druhém poločase si pak oba týmy vytvořily dvě solidní příležitosti, ani jedna z nich nicméně změnu skóre nepřinesla. V 52. minutě Terodde nepřelstil z dobré pozice domácího brankáře Omlina, v 72. minutě se zase nedařilo v koncovce Stindlovi, jenž pravačkou zacílil nepřesně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele