13. kolo
04.11.2022 20:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Patrick Herrmann (© AFP)

Gladbach v duelu se Stuttgartem opět využil výhodu domácího prostředí

Před tímto kolem platilo, že pouze čtyři týmy sesbíraly před vlastními diváky a divačkami více bodů, než celek z Borussia-Parku, který má pohárové příčky stále na dosah. Naopak VfB může kvůli celkově šesté porážce spadnout do sestupového pásma.

Není pochyb, že Hříbatům hodně pomohla brzká trefa, kterou už ve 4. minutě obstaral z voleje Jonas Hofmann, když mu před bránu z levé strany servíroval dobrý centr Alassane Pléa - 1:0. V 10. minutě se dostal do zakončení Ramy Bensebaini. Pojistka se nekonala, protože Florian Müller výborně zakročil.

Hned poté posunul Sehrou Guirassy míč na zadní (pravou) tyč, kde se v těžké pozici pokoušel usměrňovat Tiago Tomás. Tobias Sippel si nakonec oddychnul, že za ním zvonilo břevno. Po čtvrt hodině hry si udělal prostor Alassane Pléa, jenže Müller mezitím stačil zmenšit střelecký úhel, tudíž náskok domácích zůstával minimální.

Neměnil se ani po pokusu Guirassyho, ani po dalekonosné střele Konstantinose Mavropanose. Až ve 25. minutě pobídnul aktivní Pléa kolegu Marcuse Thurama, jenž ze vzdálenosti dvanácti metrů uklízel po zemi přesně k levé tyči - 2:0. Syn slavného otce se po této deváté trefě dělí v tabulce kanonýrů o první příčku s Niclasem Füllkrugem a Christopherem Nkunkem.

Deset minut poté se Wimmerovu výběru podařilo snížit. Po přihrávce od Borny Sosy se Tiago Tomás šikovně obtočil kolem Marvina Friedricha a na jeho přízemní ránu muž v rukavicích nedosáhnul - 2:1. Po změně stran se osmělil jako první Chris Führich, nicméně minul. Po hodině hry zatoužil po dalším přesném zásahu Hofmann. I jemu byla brána malá.

Po Thuramově neúspěchu si na přední tyči počíhal Guirassy a brankář Stuttgartu stál ve správný čas na správném místě. Přesto ještě jednou inkasoval. Běžela poslední minuta nastaveného času, když čerstvě vystřídavší Patrick Herrmann využil přihrávku od Kouadia Koného, jelikož na jeho střelu k levé tyči hostující jednička nedosáhla - 3:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele