10. kolo
15.10.2022 15:30 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

Randal Kolo Muani (© AFP)

Další krach Leverkusenu, z Frankfurtu odjíždí s pětibrankovým přídělem

Oba kluby v minulém týdnu nebodovaly v rámci svých zápasů v Lize mistrů, takže doufali, že si zklamání vynahradí v domácí soutěži. O něco více si možná věřili hosté, kteří vyměnili kouče, před týdnem porazili Schalke 4:0 a z posledních čtyř vzájemných klání s Eintrachtem vyšli vítězně hned třikrát. Jenže průběh utkání jednoznačně ukázal, že v klubu, který obhajuje třetí příčku z loňského ročníku, pořád mají hodně co zlepšovat.

Už v 6. minutě zahrozil Mario Götze, nicméně Lukas Hradecky nakonec zasahovat nemusel. Sedm minut poté už ano. Jesper Lindström mu však práci výrazně usnadnil svou neumístěnou střelou. Po půl hodině hry se do výborné šance dostal Moussa Diaby, jenomže ji zahodil, což by se mu v minulém ročníku patrně nestalo.

Po čtyřiceti minutách o sobě dal vědět od balonu složitě odstavitelný Randal Kolo Muani. Jeho rána nebyla špatná, ale vedení jeho týmu nepřinesla. Samotný závěr úvodního dějství byl dosti emotivní. Edmond Tabsoba ve svém vápně fauloval Lindströma. Rozhodčí Willenborg ukázal na penaltový puntík. Randal Kolo Muani neproměnil, protože se zaskvěl Hradecky.

Jenže následně přišla informace, že finský gólman nestál na čáře, takže se "pětka" musela opakovat. Nigerijská posila z Nantes raději přenechala míč Daichimu Kamadovi, který vsadil na razanci, což se ukázalo býti nejlepším možným řešením - 1:0. K radosti většiny z bezmála padesáti tisícovek diváků a divaček v Deutsche Bank Parku šli tedy do šaten o něco spokojenější domácí.

V 56. minutě zahrával Bayer standardní situaci. Kerem Demirbay našel svým centrem hlavu Piera Hincapiého, který vyrovnal - 1:1. Nerozhodný stav na ukazateli zůstal pouhých 120 sekund, jelikož potom Christopher Lenz poslal do vápna přesně takový centr, jaké potřebuje Randal Kolo Muani, jenž tedy hlavou odčinil svoje předchozí zaváhání při první penaltě - 2:1.

Po hodině hry pálil Lindström a nechybělo mnoho, aby zasadil třetí hřebíček. Podařilo se mu to až v 65. minutě, kdy jednoduše vyškolil hostující defenzivu a následným lobem nedal muži v rukavicích pražádnou šanci zasáhnout - 3:1. V 68. minutě Piero Hincapié obral o balon Randala Kolo Muaniho, jenže se ukázalo, že dvacetiletý Ekvádorec trefil pouze domácího forvarda, takže byla na světě druhá penalta a s ní druhá žlutá karta.

Započatou přesilovku Orlů započal Daichi Kamada další proměněnou exekucí, při které si tentokrát počínal suverénnějším způsobem - 4:1. Střelec druhé branky Frankfurtu se pak prezentoval líbivou patičkou, jenže tu si Hradecky pohlídal. Zato v 86. minutě byl pokořen svým bývalým spoluhráčem Lucasem Alariem, který zakončil pěknou kombinaci s Rafaelem Borrém - 5:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele