12. kolo
29.10.2022 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Jude Bellingham (© AFP)

Série Eintrachtu skončila, doma nestačil na Dortmund

V rámci všech soutěží Frankfurt poslední čtyři zápasy vyhrál, díky čemuž postoupil v DFB-Pokalu, postup ze skupiny Ligy mistrů má stále ve svých rukou a v Bundeslize před dvanáctým kolem okupoval post zaručující milionářskou soutěž. Jenže po utkání s BVB už to neplatí, neboť celek ze Signal Iduna Parku svého konkurenta předskočil.

V uplynulých týdnech se velmi dobrými výkony prezentoval Dán Jesper Lindström. A bylo to právě on, kdo měl první šanci tohoto střetnutí. Bohužel pro něj i pro většinu diváků a divaček v Deutsche Bank Parku si do dráhy míče stoupnul Mats Hummels. Následně to z dálky zkusil Jude Bellingham. Kevin Trapp měl situaci pod kontrolou.

Ve 21. minutě už nic takového neplatilo, protože Donyell Malen odcentroval z levé strany do vápna, kde číhal osamocený Julian Brandt. Měl tudíž dost času na to, aby si kulatý předmět zpracoval a následně jej pravačkou napálil do sítě - 0:1. Že by hostům vedení vydrželo nějak dlouhou dobu, tak to se rozhodně napsat nedá.

Už za nějakých 300 sekund se rozeběhnul Randal Kolo Muani, který je díky své postavě od balonu těžko odstavitelný. Posunul na Daichiho Kamadu, jenž číhal ve vzdálenosti osmnácti metrů od brány a v pádu vyprodukoval přízemní střelu, která Gregora Kobela dokonale zaskočila - 1:1. Randal Kolo Muani, letní posila z Nantes s konžskými předky, se ve 42. minutě propracoval k lobu, který skončil na levé tyči. Lindström se k dorážce nedostal, jelikož upadnul na merunu, které se dotknul rukou.

Rozhodující moment celé partie se odehrával v její 52. minutě. Youssoufa Moukoko z první posunul na Judea Bellinghama, jenž se jednoduchou zasekávačkou zbavil Tuty a následně z deseti metrů prostřelil muže v rukavicích - 1:2. Hodně originálně se snažil odpovědět Lindström, ale trefil jenom připraveného Kobela.

Oba útočníci Eintrachtu byli vidět i v minutě sedmapadesáté. Ten vyšší brankáře neprostřelil, načež ten s devětadvacítkou na dresu servíroval pro Maria Götzeho, jehož na čáře výtečně vychytal Nico Schlotterbeck. Hrdina okamžiku se záhy mohl proměnit ve smolaře. Jesper Lindström však vzniklou chybu nedokázal potrestat.

V 63. minutě si to neohroženě štrádoval do šestnáctky Randal Kolo Muani a dortmundská jednička zasáhla tak, že ani nevěděla jak. Ve zbývající pasáži působila defenziva Terzićova výběru přeci jen jistějším dojmem, takže se těsný náskok podařilo uhájit až do závěrečného hvizdu, který po pětiminutovém nastavení obstaral rozhodčí Sacha Stegemann.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Já se s tím tipem párat nebudu. Frankfurt je v laufu. Takže 3:0

Reagovat
DidusIneptus

Dalo se to čekat, že Frankfurt bude mít drtivou převahu. Výsledek se nečekal. Tak už to ve fotbale bývá. Frankfurt útočí na titul. Uvidíme po zimní přestávce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele