16. kolo
21.01.2023 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Rafael Borré (© AFP)

Eintracht neměl v utkání se Schalke žádné velké problémy

"Orli" prodloužili svou bundesligovou sérii neporazitelnosti na čtyři zápasy, což za současné konstelace stačí na druhou příčku, jelikož mají lepší skóre než Union Berlín a SC Freiburg. Oproti tomu die Königsblauen zůstávají přikovaní na osmnácté pozici s tím, že na první nesestupovou a nebarážovou ztrácejí zatím hratelných šest bodíků.

V 5. minutě to pro domácí vypadalo hodně nadějně, neboť Randal Kolo Muani si to od středového kruhu štrádoval k bráně, jenže Jere Uronen se stačil vrátit a útočníka, který na mistrovství světa vybojoval s francouzskou reprezentací stříbro, když přidal pojistku v semifinálovém duelu s Marokem a ve finále proměnil jednu ze dvou penalt, dokázal zakřižovat.

Bývalý hráč Nantes byl nadále aktivní, což přineslo ovoce těsně po konci úvodní dvacetiminutovky, když prodloužil na rozeběhnutého kolegu Jespera Lindströma, kterému se podařilo obejít Henninga Matricianiho a následná rána na vzdálenější tyč byla pro Alexandera Schwolowa prostě nechytatelná - 1:0.

Ve 28. minutě se k hlavičce dostal Simon Terodde a Kevin Trapp měl co dělat, aby míč vytáhnul alespoň na tyč. Poté to zkusil Éric Dina-Ebimbe, jenže ze své pozice nepochybně mohl vymyslet něco nebezpečnějšího. Ze všech tří japonských hráčů, kteří se dostali na hrací plochu, byl v prvním poločase nejvíce vidět Soichiro Kozuki. Po jeho pobídce pálil Marius Bülter a Dina-Ebimbe srážel na roh.

V závěru úvodní půle se ještě šťastně dostal k balonu Randal Kolo Muani, leč v rámci této partie mu nebylo přáno. Hned po změně stran centroval Uronen na hlavu Kozukiho a muž v rukavicích měl velikou kliku, že stál na správném místě. V 54. minutě zůstal ve vápně neobsazený Terodde a k nelibosti hostujících příznivců potvrdil, že jeho doménou jest druhá Bundesliga, kde je s celkovými 172 brankami historicky nejlepším střelcem.

Na další akci se muselo čekat až do 84. minutě. Ovšem byla gólová. Rafael Borré převzal kulatý předmět od Lindströma, udělal si prostor mezi dvěma protihráči a zakončil v podstatě bodlem z nějakých sedmi metrů - 2:0.

Autor této trefy se při třetí proměnil v asistenta, když ve vápně nezištně posunul na střídajícího Portugalce Butu, jenž díky výstavní ráně pod břevno oslavil svůj debut přesným zásahem - 3:0. V poslední minutě ještě měli spoustu práce Evan Ndicka a Kevin Trapp. Zapeklitou situaci však vyřešili bez pohromy.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

Myslím si, že tady neni o čem .... 4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele