14. kolo
09.11.2022 20:30 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Slavící Randal Kolo Muani (© AFP)

Šestigólový duel s Hoffenheimem přinesl více radosti Frankfurtu

Když krátce před vypršením úvodní půl hodiny zvýšili domácí už na 3:0, málokdo v Deutsche Bank Parku pochyboval nad tím, že se podaří poosmé v sezoně vyhrát. Ovšem TSG, v jehož dresu odehrál Pavel Kadeřábek první poločas, dokázalo zápas zdramatizovat, leč přesto odjíždí z města nad Mohanem s prázdnou.

Orli dvakrát udeřili už v úvodní desetiminutovce. Nejprve se obrana Hoffenheimu nedohodla na tom nejméně vhodném místě, totiž u vlastní šestnáctky. Okamžitě do ní tedy vletěl Djibril Sow a jeho přízemní střela se ukázala býti pro Olivera Baumanna nechytatelnou - 1:0. A brzičko mělo být pro družinu Andrého Breitenreitera ještě hůř.

Muž v rukavicích totiž pumelici Jespera Lindströma vyrazil jenom před sebe. Nejrychleji ze všech zareagoval Randal Kolo Muani, jehož rána se zastavila až v síti - 2:0. Útočník, který se nakonec nevešel do francouzské nominace pro mistrovství světa, si po přestupu z Nantes na konto připsal čtvrtou trefu v sezoně.

Jeho brazilský spoluhráč Tuta, rodák ze Sao Paula, chtěl rovněž přispět svojí trochou do mlýna, ovšem to by mu nesměla scházet přesnost. Třetí zářez tedy obstaral až ve 29. minutě Éric Dina-Ebimbe, když mu Randal Kolo Muani servíroval napříč pokutovým územím mezi obránci přihrávku, která rozhodně měla oči - 3:0.

Krajně nepříznivou situaci borci v modrých dresech stihli zmírnit ještě do poločasového hvizdu rozhodčího Zwayera. Ve 37. minutě totiž dlouhý nákop Angeliña posunul ve vápně Ozan Kabak na Christopha Baumgartnera, jenž z bezprostřední blízkosti hlavou bez jakýchkoli problémů zamířil do odkryté svatyně - 3:1.

Ihned po změně stran přibyla Oliveru Glasnerovi další vráska na čele, protože Ozan Kabak si nedělal žádné starosti, a jeho přízemní křižná střela z osmnácti metrů zapadla k levé tyči - 3:2. Autor této páté branky se málem postaral i o tu šestou, kdyby balon po jeho hlavičce neskončil pouze na horní síti. Řada tedy přišla znovu na úřadujícího šampiona Evropské ligy.

Randal Kolo Muani využil své tělesné konstrukce, díky které se jen těžko odděluje od meruny. V pokutovém území pak nezištně přihrál Jesperu Lindströmovi, který se vyhnul Kevinu Akpogumovi, aby mohl snáze zakončovat. Baumann si sice na střelu sáhnul, jenže ji nezkrotil - 4:2. Definitivní pojistku měl na kopačce Daiči Kamada. Hoffenheimské břevno bylo striktně proti.

Následná parádní kombinace Eintrachtu, v jejímž závěru Lindström efektně i efektivně patičkou připravil ideální pozici pro autora třetího gólu, ten pátý nepřinesla, protože placírka těsně minula pravou tyčku. Randal Kolo Muani se pak sice prosadil, ale z ofsajdu. Baumann pak musel likvidovat pokus aktivního Jespera Lindströma. Přesto můžou být domácí se svým výkonem spokojení. Teď ho jenom zopakovat proti Mohuči.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele