8. kolo
01.10.2022 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Mario Götze (© AFP)

Union poprvé v ligové sezóně prohrál, i přesto zůstává na čele Bundesligy

Berlínský Union až do tohoto sobotního utkání neměl na kontě jedinou porážku a byl posledním celkem Bundesligy, který procházel touto sezónou bez většího zaváhání. Ovšem ve Frankfurtu nezvládl první poločas, a i když se po změně stran zlepšil, tak skórovat nedokázal a svému protivníkovi tedy podlehl 0:2. V tabulce německé nejvyšší soutěže i přesto zůstává na vedoucí pozici se ziskem sedmnácti bodů, ale už jen o skóre před druhým Freiburgem.

Naopak úřadující vítěz Evropské ligy Frankfurt potvrdil zlepšující se formu a díky druhé výhře za sebou poskočil na pátou příčku se čtrnácti body. Výběr vedený trenérem Oliverem Glasnerem začal přeci jen aktivněji a do vedení se dostal po dvanácti odehraných minutách z první vážnější akce utkání. Třicetiletý špílmachr Mario Götze využil fantastické práce Randala Kola Muaniho na pravé straně a po zpětné přihrávce zamířil po zemi k levé tyči.

Přesně v polovině prvního poločasu předvedl Muani další krásnou individuální akci a tentokráte vyzval ke skórování Pellegriniho, jenž však pálil o kousek nad břevno. Union mohl z ničeho nic udeřit ve 28. minutě, jenomže Habererovu dělovku brilantně vytáhl do zámezí brankář Trapp. Poté pokračovali v tlaku domácí a za dalších devět minut mohli pojistit svůj náskok, ale Kolo Muani byl nejprve zablokován a dorážející Pellegrini jen napálil břevno.

Frankfurt přeci jen pojistil svůj náskok necelých pět minut před přestávkou. Dánský záložník Jesper Lindstrøm unikl všem po levém křídle, parádní kličkou položil hned dva bránící protihráče a bezmocného gólmana Rønnowa překonal přízemním pokusem doprostřed branky.

Hosté byli po změně stran aktivněji a snížit mohli v 55. minutě, kdy Haberera vychytal domácí strážce a poté mířil příliš vysoko Gießelmann. Eintracht si zkomplikoval svou situaci za dalších třináct minut, jelikož Kolo Muani byl vyloučen po druhé žluté kartě za bezohledné přišlápnutí Schäfera. V závěrečné čtvrthodině podržel Frankfurt Trapp, který famózně zlikvidoval dvě gólové možnosti střídajícího Skarkeho a na výsledku se tedy nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

4:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele