19. kolo
03.02.2023 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Augsburgu (© AFP)

Augsburg připravil Leverkusenu druhou porážku v řadě

Po krajně nepovedeném začátku sezony se die Werkself zvedli a pětkrát za sebou vyhráli. Jenže v 19. kole utrpěli další porážku, se kterou se nepočítalo. Celkem jich mají na kontě devět, zatímco FCA, které opět může děkovat Mërgimu Berishovi, si v boji o záchranu pomohlo šestým tříbodovým ziskem.

Bayer prohrál už první vzájemné klání v srpnu minulého roku, a tak není divu, že mu patřila úvodní střela na branku. Postaral se o ni v 9. minutě Piero Hincapié a Rafal Gikiewicz míč lapil. Při absenci Patrika Schicka byl jediným Čechem na trávníku opět Adam Hložek, který ve 24 minutě sice vystihnul soupeřovu rozehrávku, jenže nepovedenou malou domů poněkud vystrašil příznivce hostujícího výběru.

Následující nepřesnosti skončily až s ránou Moussy Diabyho, jenž orazítkoval tyč. Poté zahrál ve vlastním vápně Jeffrey Gouweeleuw rukou, nicméně k porušení pravidel podle Marca Fritze nedošlo. V závěru poločasu se ještě jednou osmělil pařížský rodák Diaby, avšak muž v rukavicích s tímto pokusem opravdu neměl problém.

Ve druhém dějství trvalo deset minut, než se ke střele levačkou zpoza vápna dostal Dion Beljo. Mířil velmi přesně k pravé tyči, přesto tam byl Lukas Hradecky včas. Od rohového praporku následně centroval Arne Engels neomylně na Mërgima Berishu, jenž zůstal na hranici malého čtverce nepochopitelně zcela neobsazený a koníček zařídil svému mužstvu vedení - 1:0.

Adam Hložek se ještě stačil nedopatřením srazit se sudím, na základě čehož si Xabi Alonso uvědomil, že tohle fakticky není pro český talent dobrý zápas a stáhnul jej ze hřiště. Berishovo další zakončení úspěšné nebylo. Zbývající fázi tohoto střetnutí zvládla defenziva Augsburgu na jedničku. V nastaveném čase se sice dostal ke střele Kerem Demirbay, ale ta rozhodně nebyla z nejpřesnějších.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele