7. kolo
17.09.2022 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rafał Gikiewicz zastavil střelu Leroye Saného (© AFP)

Augsburg doma podruhé za sebou nenechal Bayernu ani bod

Před necelým rokem se pod výhru 2:1 podepsali André Hahn a Mads Pedersen. Oba na trávník WWK Areny vyběhli i tentokrát, nicméně o rozhodující branku se postaral Mërgim Berisha. Obhájce titulu tedy v Bundeslize počtvrté za sebou nevyhrál a po tomto kole může na vedoucí pozici ztrácet více než tři body. Naopak v nedalekém Augsburgu můžou být ve své situaci za tuhle výhru opravdu vděční.

Úvodní minuty provázely nepřesnosti a zbrklost. V té dvanácté vyhrál Florian Niederlechner souboj s Dayotem Upamecanem. Následný koníček domácího útočníka se stal vcelku snadnou kořistí Manuela Neuera. Nedlouho poté pobídnul Thomas Müller spoluhráče Saného (nikoli Maného), jenž zblízka neprostřelil Gikiewicze.

Ve 24. minutě si nepočínali dobře defenzivní borci hostujícího výběru, takže mohl Niederlechner z hranice šestnáctky pořádně vyprášit gólmanovy rukavice. Po půlhodině hry pozdější hrdina Berisha atakoval Joshuu Kimmicha, za což si od sudího Marca Fritze vysloužil žlutou kartu. Poté Iago posadil svůj centr na hlavu Maximiliana Bauera, který z hranice malého čtverce cílil těsně nad.

Po změně stran se jako první osmělil Leon Goretzka. Skóre se pohnulo až v době, kdy do šedesáté zbývala jediná minuta. Bauer vymyslel dlouhý balon do vápna, kde jej Iago posunul stehnem na Berishu, na jehož volej byla mnichovská jednička krátká - 1:0. Hned po rozehrávce přihrál Sané v dobré pozici se nacházejícímu Müllerovi, jehož vychytal Gikiewicz.

Po rohovém kopu napálil Jamal Musiala brankovou konstrukci. Polský brankář se musel činit i v 72. minutě. V závěru zápasu nejprve přihlížel Sabitzerově střele vedle. V nastaveném čase přišel útočit i Manuel Neuer. Dokonce mohl skórovat, kdyby lépe usměrnil svou hlavičku po Kimmichově centru.

Souboj strážců svatyní se odehrál i v úplně poslední minutě. Mistr světa z roku 2014 předvedl vynikající výskok, ale na svého protějška v dresu FCA nevyzrál, protože ten zastavil míč levou rukou, čímž zabránil jasné brance.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (20)

Přidat komentář
Rich

Nagellsmann ven!! S13 Augsburgem prohrát? Se sestavou, co Bayern má? Navíc Augsburg nehrál zataženě, až posledních 15 minut... Humus... Gratulace Augsburgu, zaslouženě... Nemožný trenér ven!!!

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
DidusIneptus

Nagelsmann ven!

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
DidusIneptus

Super Augsburg!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
südkurve

Stačí trefovat zařízení. Bayern 14 střel mimo.

Reagovat
Nickname 9

Samozřejmě, že nemůžeme vyhrát, když je Neuer náš jediný hráč co dokáže trefit bránu. Hlavně ať nevyhazujou Nagelsmanna. Snad si to po repre pauze zase sedne.

Reagovat
Rich

Nagelsmann nic neumí a podle toho to vypadá...

Reagovat
Nickname 9

a koho místo něj?

Reagovat
Rich

Mám ti připomenout, že měl k dispozici Lewandovského minulou sezonu a v Bundeslize to byl jeden velký propadák na konci sezóny a odrazilo se to i v LM, kde Bayern nestačil na Villarreal... Kohokoliv... Klidně bych prubnul i Tuchela, sice mi budeš argumentovat stylem, že Nagelsmann je lepší, ale výsledkově ani omylem, Tuchel dvakrát finále LM, z toho jednou vítězství...

Reagovat
Gerd 13

Barca se teď asi fakt stydí, že v Mnichově prohrála, když na nás stačí Augsburg. A Nagelsmann? Nikdy jsem toho cucáka v Bayernu nechtěl...

Reagovat
Rich

Jsem stejného názoru a dost to připomíná Kovače, nekonzistentní výkony a ve finále, vyrovnání rekordu z roku 2001 v počtu nevyhraných zápasů... Nagelsmann ven!

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
Rich

Reagovat
smazaný uživatel

Nagelsman jednoznačně out. Takhle špatně jsme nehráli už hodně dlouho a není to problém jen v tomhle zápase. V kabině je špatná atmosféra, náš nejnebezpečnější hráč je Neuer, který za 2 minuty hned má 2 střely na bránu a zbytek nic. Volný je Tuchel, ten by rozhodně byl lepší. Nebo možná po sezoně Klopp, který v Liverpoolu už je taky pár let a teď se jim pomalu přestává dařit a potřebovali by to oživit

Reagovat
Rich

Teď dobrá otázka, okamžitě Nagelsmanna nahradit Tuchelem nebo počkat do konce sezony zdali Klopp nebude volný... Ale v případě Kloppa se trochu bojím toho, že si bude chtít dát pauzu, přeci jenom trénuje nepřetržitě tolik let... Čili logické řešení je asi Tuchel... Ovšem na trhu je volný i Zidane, ten by byl zajímavý, ale je to scifi... Spíše ten Tuchel...

Reagovat
mkrivak

Nagelsmann musí jít přič, náš fotbal nemá tu potřebnou kvalitu, nejlepší by byl Zidane a nebo , oba jsou reální. Zidane kdysi v rozhovoru prohlásil, ze by se angažmá v Bayernu nebránil

Reagovat
Ferragamo7

A to v inej diskusii(Bayern-Barca) tam niektorí písali,že žiadna kríza nie je,lebo sme vyhrali obidva zápasy v LM.Áno,zápas z Interom,bol ešte ako-tak O.K.Ale zápas s Barcelonou,a hlavne ten 1.polčas to bola tragédia v priamom prenose.To je neuveriteľné,že my nedokážeme ani remizovať s Augsburgom,ktorého jediná úloha bude záchrana v BL a Stuttgart detto.S týmito ,,gigantmi svetového futbalu" sme uhrali 1 bod Najsmutnejšie na tom je ten fakt,že v Bayerne je momentálne niekoľko hráčov,ktorí sú úplne mimo formu,ale to mužstvo pri správnom kočingu má potenciál vyhrať LM,pretože kreatívnych a aj rýchlych hráčov je tam dostatok.Zatiaľ som veľmi sklamaný z Maného.Naopak veľmi ma prekvapil Mazraoui,myslím,že by si zaslúžil viac času na úkor Pavarda.Táto 2 týždňová prestávka je vykúpením,aspoň sa nemusím pozerať na tú mizériu a môžem dúfať,že sa to nejako utrasie,ale popravde veľmi tomu neverím.A súhlasím s tým,že Neuer bol v poslednom zápase náš najlepší hráč ako na poste brankára,tak aj v útoku Je tragédiou vedenia Bayernu,že sa nepoučili a po fiasku s Kovačom,spravili presne tú istú chybu aj druhýkrát.Tuchela by som si vyložene v Bayerne neprial,naopak,Kloppa by som bral hneď,myslím,že by sme potrebovali presne tento typ trénera a dúfam,že raz nás bude trénovať.Zidane, to by bola veľmi zaujímavá voľba,ale osobne si myslím,že Nagelsmann túto sezónu dokončí a ak zase skoro vyletíme z LM,alebo dokonca nezískame ani titul v BL,tak musí jednoznačne odísť,pretože ďaľšie predlžovanie tejto ,,agónie" by bolo zbytočným mrhaním potenciálu,ktorý rozhodne máme.

Reagovat
Rich

Mě tak napadlo, když jsem četl tvůj příspěvek... Mané je dávám na hrot jako falešná devítka... Proč Nagelsmann střídal Choupo-Motinga, když tam má dravého Tela... Já nejsem trenér, ale právě Tel proti Stuttgartu ukázal, že je dobrou posilou... Tak mohl být základ Mané levá strana, Tel na hrotu, napravo Sané a Muller pod hrotem... A on dá skoro stejnou sestavu proti Barce, nechápu... Pavard je zklamáním za mě a utvrzuje mě Mazraoui, lepší dopředu a dozadu to samé... To střídání bylo takové zvláštní... Choupo vyloženě na Bayern nemá...

Asi Zidane by byl nejlepší volbou pro teď... Protože toho Kloppa se asi jen tak Liverpool nezbaví... Tuchel nevím, ale třeba by věděl, co s tím... Ale u Nagelsmanna je vidět, že to nemá pod kontrolou...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele