13. kolo
05.11.2022 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Mërgim Berisha (© AFP)

Augsburgu nepomohl v zápase s Frankfurtem k bodům ani brzký gól

FCA tak připisuje druhou porážku v řadě, kvůli které mají minimální náskok na sestupové příčky. Eintracht naopak potvrdil dobrou formu, která mu zajistila nejen postup do jarní fáze Ligy mistrů, ale také prozatímní pátou příčku v Bundeslize.

Mërgim Berisha potřeboval jednatřicet sekund k tomu, aby po přihrávce Ermedina Demiroviće vymyslel přízemní střelu z hranice šestnáctky, která zapadla k levé tyči - 1:0. Ve 13. minutě se hosté dočkali vyrovnání, protože z pravé strany přihrávající Éric Dina-Ebimbe našel neomylně Sebastiana Rodeho, který zůstal zcela neobsazený mezi penaltovým puntíkem a malým vápnem, přičemž na jeho volej Rafal Gikiewicz opravdu nemohl při nejlepší vůli zareagovat - 1:1.

Na další dobrou příležitost čekalo třicet tisíc diváků a divaček ve WWK Areně do závěru úvodní půle. Tentokráte Berisha pobídnul Demiroviće, jehož skvěle vychytal Kevin Trapp. Hned po změně stran musel jeho polský protějšek likvidovat pumelici z kopačky čerstvě vystřídavšího Ansgara Knauffa, kterému uvolnil místo Luca Pellegrini.

Jednička ve službách bavorského klubu musela opět do akce krátce poté, co minula první hodina hry. Jesper Lindström nechtěl být nic dlužný svým dobrým představením z poslední doby, leč v této partii mu nebylo přáno. Zařídil však rohový kop, po kterém Kristijan Jakić posunul na Knauffa, jehož skákavá střela neskutečně prošla shlukem těl a zastavila se až v síti - 1:2.

Teď tedy byla řada na domácích, jenže ti si pořádně oddychli, když chybu brankáře nevyužil Randal Kolo Muani. Ruben Vargas pak hlavičkoval mimo. Francouzská posila "Orlů" z Nantes následně ukázala všem záda. Muže v rukavicích obelstila jednoduchou, leč velmi efektivní kličkou, jenže svoje sólo zakončila střelou do tyče.

Při poslední dobré příležitosti otřel Demirović svůj pokus o břevno, takže se Oliver Glasner mohl na lavičce radovat z celkově sedmého vítězství.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
johnn

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele