5. kolo
04.09.2022 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Dodi Lukebakio (© AFP)

Hertha se v pátém kole dočkala a veze výhru z Augsburgu

Až do pátého kola museli čekat příznivci tradičního bundesligového celku Herthy BSC na první vítězství. To se nakonec urodilo v Augsburgu a to po brankách Dodiho Lukebakia a Marca Richtera.

Berlínská Hertha se konečně dočkala a díky třem bodům se vymanila ze sestupového pásma. Tam se naopak propadli domácí, kteří dnes neměli svůj den. Augsburg si vytvořil málo šancí a ty stačil pochytat Christensen.

První poločas toho příliš neukázal a nejenže se diváci žádného gólu nedočkali, ale dokonce neviděli pořádnou šanci. Především obrana Herthy hrála hodně důrazně, což tak trochu odskákal ve 36. minutě zraněním Carlos Gruezo. Hned na začátku druhého poločasu vystřídal Augsburg podruhé, ale že by to pomohlo k aktivnější hře, to ani náhodou.

Byla to nakonec Hertha, která strhla šachovou partii na svojí stranu. V 56. minutě poslal centr do šestnáctky Plattenhardt a Dodi Lukebakio hlavou otevřel skóre. Až o šest minut později se přihlásil o slovo i bavorský celek a Rexhbecajovu hlavičku vytáhl nad břevno Christensen.

Hertha byla přeci jenom o něco nebezpečnější a zatímco Tousartova hlavička ještě Gikiewicze nepřekvapila, akce Richtera v nastaveném čase už skončila gólem. Richter postupoval sám na branku společně se Selkem, od kterého šla přihrávka před prázdnou branku. Hertha zpečetila své vítězství a z Bavorska veze plný počet bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele