1. kolo
06.08.2022 15:30 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Ritsu Doan (© AFP)

Freiburg bez větších problémů odváží z augsburské WWK Areny všechny tři body

Kouč Enrico Maaßen, jenž vedl dva roky rezervu Borussie Dortmund, nebude na svou velkou bundesligovou premiéru vzpomínat v dobrém. Respektive první poločas jeho svěřenci ještě zvládli velmi dobře, nicméně dvě brzké trefy po změně stran znamenaly výraznou komplikaci, ze které se tým už nevzpamatoval.

Ve 4. minutě se osmělil Daniel Caligiuri, ale už od prvního momentu bylo prakticky jasné, že z tohoto mráčku nezaprší. Záložník domácího celku to po deseti minutách hry zkusil znovu a lépe. Přesto několik centimetrů chybělo. Ještě v minulé sezoně byl Michael Gregoritsch hráčem bavorského klubu, jenže teď už kope za ten z Bádensko-Württemberska. Proti svému bývalému zaměstnavateli se poprvé ukázal nedlouho před vypršením úvodní dvacetiminutovky, kdy mířil nad břevno.

Kuriózní situace se odehrála záhy poté. Vincenzo Grifo se srazil s rozhodčím Bastienem Dankertem, jenž po ošetření mohl pokračovat. To zmíněný italský fotbalista se krátce před uplynutí úvodní půlhodiny dostal k hlavičce, kterou Rafal Gikiewicz vyrazil do bezpečí. Následně se osmělil Christian Günter a orazítkoval tyčku. V nastaveném čase zkusil štěstí Arne Maier. Mark Flekken si však hravě poradil.

Z druhého dějství uteklo pouhých patnáct sekund, když Kiliann Sildillia centroval z pravé strany do vápna, kde se mezi dvěma obránci vynořil Michael Gregoritsch a přesnou hlavičkou poslal Freiburg do vedení - 0:1. Hned v minutě osmačtyřicáté potvrdil svou pověstnou techniku Vincenzo Grifo, když parádně dopravil na místo určení balon z přímého kopu - 0:2.

V 57. minutě to vypadalo na třetí pohromu pro die Fuggerstädter. Radost Rollanda Sallaie byla předčasná, protože Sildillia bránil gólmanovi ve výhledu. Nicméně hosté si spravili chuť po hodině hry. Po Grifově výborné rozehrávce standardky sklepnul Gregoritsch pro Matthiase Gintera, na jehož halfvolej byl Gikiewicz krátký - 0:3.

Polský brankář se musel činit dvanáct minut poté, protože jinak by si Sallai připsal na konto už regulérní gól. V 78. minutě se ale k balonu na hranici šestnáctky dostal Ritsu Doan a jeho přízemní střela levačkou zapadla k pravé tyči - 0:4. Ve zbývajících minutách se už žádná další příležitost, vlastně k radosti domácích, nezrodila.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele