15. kolo
12.11.2022 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Bochumi (© AFP)

Bochum znovu slaví, po Gladbachu vyzrála i na Augsburg

Třebaže Thomas Reis pro klub dýchal, příchod jeho jmenovce Letsche se začíná vyplácet, ačkoli ani po čtvrtém vítězství die Unabsteigbaren neopustí sestupovou pozici. Na ně má i FCA velmi těsný náskok, který mohl být minimálně o bodík větší, kdyby Mërgim Berisha nezahodil penaltu.

Ve 13. minutě o sobě dal poprvé vědět Christopher Antwi-Adjei. Osmadvacetiletý fotbalista, který má velkou šanci, že bude reprezentovat Ghanu na nadcházejícím mistrovství světa, vyprodukoval velmi nepříjemnou střelu, kterou s vypětím všech sil vykryl Rafal Gikiewicz. A hned poté orazítkoval tyč brány, kterou hájil právě rodák z polského Olštýna.

Velká škoda pro Bochum. Tím spíše, že si Antwi-Adjei ve 24. minutě při svém úprku nechtěně ukopnul balon v ten nejméně vhodný okamžik. Do konce úvodního dějství zahrozil pouze Simon Zoller, jehož pokus se mezi tři tyče nevešel. Domácí toho směrem dopředu mnoho nepředvedli, nicméně stále měli před sebou jeden celý poločas.

Avšak i v něm tahali za kratší konec. Zoller při své další šanci ještě neproměnil. Při té další se už konečně radoval Christopher Antwi-Adjei. Není pochyb, že svůj volej přímo takhle nezamýšlel, podstatné je, že brankáři propadnul mezi nohama - 0:1. Hned po rozehrávce dostali die Függerstädter výhodu pokutového kopu.

Mërgim Berisha, host z tureckého Fenerbahçe Istanbul, při exekuci zcela minul zařízení. Napravit spoluhráčovo zaváhání se pokusil Florian Neiderlechner a Manuel Riemann musel zasahovat. Antwi-Adjei pak ošálil ofsajdovou past, nikoli muže v rukavicích, jenž svůj tým podržel. Ve finále to nebylo nic platné, protože nikdo z fotbalistů hájících stejný dres se holt při druhé listopadové sobotě roku 2022 nesetkal s přesností.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele