15. kolo
12.11.2022 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Herthy (© AFP)

Hertha si po třech porážkách poradila s Kölnem a poskočila mimo sestupové pásmo

Klub z hlavního města Německa znovu neprožívá nejlepší sezonu. Proti Kozlům se mu navíc v posledních letech příliš nedařilo. Z výhry se ale raduje poprvé od září 2019. Těsně před mistrovstvím světa má na kontě čtrnáct bodů, tedy o pouhé tři méně, než soupeř z města nad řekou Rýn.

Olympijský stadion v Berlíně viděl první trefu už v 9. minutě. Marvin Plattenhardt centroval z pravé strany do šestnáctky, kde si balon ukázkově našel reprezentant Pobřeží slonoviny Wilfried Kanga a jeho rybička přinesla Staré dámě vedení - 1:0. Dodi Lukebakio chtěl záhy přidat pojistku, jenže neuspěl.

Na opačném pólu přihrál Linton Maina před bránu zcela neobsazenému Sargisovi Adamyanovi, od kterého se míč odrazil tak, že dopadnul na horní stranu břevna. Velká škoda pro hosty. Tím spíše, že ve 25. minutě Maina, letní posila z Hannoveru, minula zařízené o pouhé centimetry. Po druhém zářezu v utkání zatoužil Kanga, leč cílil akorát do boční sítě.

V závěru úvodní půle nejprve Lukebakio patičkou posunul na Ivana Šunjiće, jehož vychytal Marvin Schwäbe. Poté chyboval jeho protějšek Oliver Christensen a Sandro Schwarz si na lavičce oddechnul, že Adamjanův gól padnul z ofsajdu. V 51 minutě to zkusil z přímého kopu Florian Kainz. Ke škodě svého týmu mířil gólmanovi do náruče.

Kdežto Marco Richter se za 180 sekund radoval. Lukebakio přihrával z levé strany před bránu. Schwäbe balon nohou vyrazil jenom ke zmíněnému protihráči se třiadvacítkou na dresu, jenž následně pálil pravačkou pod břevno zcela nekompromisním způsobem - 2:0. V 80. minutě mohl protivníka definitivně dorazit Marc-Oliver Kempf, ovšem strážce kolínské svatyně se přelstít nenechal.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele