13. kolo
05.11.2022 15:30 CET
2 : 3
(2:3)

Reportáž

Eric Maxim Choupo-Moting (© AFP)

Hertha se proti Bayernu snažila, na body ale nedosáhla

Na Olympijském stadionu padlo všech pět branek během úvodní pětačtyřicetiminutovky. Hosté se dostali do tříbrankového vedení, které se však záhy ztenčilo na rozdíl jediné trefy, kterou domácí už zařídit nedokázali, tudíž jim zůstávají sestupové starosti. Obhájce prvenství naopak minimálně do zápasu Unionu s Leverkusenem okupuje čelo tabulky.

Skóre tohoto střetnutí otevře ve 12. minutě Jamal Musiala, kterému se v poslední době střelecky daří, a tak není divu, že po třinácti kolech má na kontě už osm branek. Sadio Mané si všimnul, že jeho spoluhráč se nachází ve vápně zcela neobsazený, takže mu servíroval přihrávku, po které se teprve devatenáctiletý záložník prezentoval tvrdou ranou, na kterou Oliver Christensen neměl nárok reagovat - 0:1.

Ve 24. minutě šli Nagelsmannovi svěřenci do brejku, který zakončoval dobrým pokusem Senegalec Mané, nicméně dánská jednička se překonat nenechala. Poté se Marco Richter příliš nerozmýšlel a z otočky vyzkoušel pozornost Manuela Neuera. Po půlhodině hry se do další šance dostal Musiala, avšak Marc Oliver Kempf svému gólmanovi výborným obranným zákrokem vypomohl.

Druhá radost Bayernu se uskutečnila ve 37. minutě. Alphonso Davies posunul na Leona Goretzku, jehož snahy zablokovala obrana Herthy, nicméně míč se odrazil k Ericu Maximovi Choupo-Motingovi, jenž v pádu zahrál Christensenovi na housle - 0:2. Okamžitě po rozehrávce přibyla Sandro Schwarzovi na čele další vráska.

V závěru rychlé akce mnichovského velkoklubu přihrával Serge Gnabry z pravé strany na malé vápno, kde Augustín Rogel svým zásahem připravil míč pro kamerunského protihráče, pro kterého nebyl problém vsítit svou druhou branku v tomto klání - 0:3. Nicméně po rozehrávce centroval Richter na Dodiho Lukébakia, jehož pravačka byla naprosto neomylná - 1:3.

Za dalších 180 sekund si šel rozhodčí Bastian Dankert k videu potvrdit, že Benjamin Pavard skutečně ve vlastním vápně fauloval Davieho Selkeho. Ten si potom sám stoupnul k penaltě a proměnil, protože Neuer skákal po své levé ruce, zatímco syn české matky a etiopského otce cílil na opačnou stranu - 2:3.

Druhý poločas byl o dost klidnější, než závěr toho prvního. V 57. minutě sice Rogel dopravil balon do vlastní sítě, jenže se ukázalo, že Davies stál krátce předtím v ofsajdu. Ve zbývající pasáži borci hájící barvy klubu z Allianz Areny v podstatě kontrolovali hru a po finálním hvizdu potvrdili, že "Stará dáma" patří v poslední době k jejich nejoblíbenějším soupeřům.

V týdnu v rámci vloženého kola přijede do bavorské metropole Werder. Hertha se představí v Mercedes-Benz-Areně ve Stuttgartu, se kterým má na kontě stejný počet bodů.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
johnn

1:3

Reagovat
Ferragamo7

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele