8. kolo
02.10.2022 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Andrej Kramarič (© AFP)

Zápas mezi Herthou a Hoffenheimem poprvé po čtyřech letech nepoznal vítěze

Pro klub z hlavního města to znamená, že po osmi kolech zůstane jeho náskok na sestupové pásmo minimální. TSG naopak zůstávají na pohárové příčce. I proto, že Andrej Kramarić nechal částečně zapomenout na svá předchozí četná selhání ve vyložených příležitostech.

V úvodu nešlo borcům na obou stranách upřít obětavost. První pokus však vyprodukoval Dodi Lukebakio až krátce před koncem první dvacetiminutovky. Další šance patřila zmíněnému chorvatskému internacionálovi, který k nelibosti příznivců a příznivkyň hostujícího celku minul. Chuť si spravil čtyři minutky poté, když na hranici malého čtverce těsně před Olivierem Christensenem tečoval nepříliš povedenou střelu Ozaka Kabaka - 0:1.

Vedení vydrželo týmu Andrého Breitenreitera jen lehce přes deset minutek. Pak Chidera Ejuke posunul do vápna na kolegu Lukebakia, na jehož volej byl Oliver Baumann krátký - 1:1. Po změně stran se odhodlal k působivému sólu Christoph Baumgartner. V jeho závěru bohužel o kousek minul zařízení.

Následující fáze druhého dějství příliš mnoho fotbalového vzruchu nepřinesla. A tak museli diváci a divačky, kteří při první říjnové neděli vážili cestu na Olympijský stadion, vzít zavděk alespoň zakončením Davieho Selkeho z osmasedmdesáté minuty, byť se stalo snadnou gólmanovou kořistí. To samé platilo za několik okamžiků při šanci Ejukeho.

Krátce před vypršením normální hrací doby se hosté dočkali zásahu, který nemohl být uznán pro ofsajd. V nastaveném čase se jednou v dobrém a jednou v nedobrém slova smyslu ukázal Jonjoe Kenny. Na výsledku se ale vůbec nic nezměnilo. Starou dámu čeká za týden náročný duel proti rozjetému Freiburgu, zatímco Hoffenheim se střetne s Werderem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele