10. kolo
15.10.2022 18:30 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

Emil Forsberg (© AFP)

Lipsko zásluhou výborného prvního poločasu porazilo Herthu

Na vítězství nic nezměnily ani dva slepené góly, které hráči klubu z hlavního města vstřelili po přestávce. Die Roten Bullen po deseti kolech mají na kontě patnáct bodů, zatímco "Stará dáma" zůstává nad sestupovým pásmem pouze zásluhou lepšího skóre.

Už ve 2. minutě vyslal dalekonosnou ránu Marco Richter a Janis Blaswich musel vyrážet na rohový kop. Na obou stranách se hrálo dost důrazně, takže na další pokus se čekalo dvacet minut. Postaral se o něj Christopher Nkunku, když si výborně zpracoval míč za obranou, jenže s jeho přízemní střelou levačkou si poradil Oliver Christensen.

Radost domácích fotbalistů přišla až za 120 sekund. Dominik Szoboszlai z pravé strany centroval na bližší tyč, kde Emil Forsberg kolenem usměrnil kulatý předmět do sítě - 1:0. Za pět minutek centroval maďarský talent od rohového praporku na hlavu Davida Rauma, jenž vyprodukoval nezáměrný koníček, který se ukázal býti nechytatelným - 2:0.

O odpověď se pokusil Steven Jovetić, ale i po jeho nůžkách zůstali hosté o dva góly pozadu. Když už to vypadalo, že stávající skóre bude na ukazateli při odchodu do šaten, udeřila skvadra Marca Roseho potřetí. Centr do vápna si výborně připravil André Silva. Jeho následná střela vnějším nártem skončila na tyči, od které se míč odrazil k Willimu Orbánovi, které z bezprostřední blízkosti nemohl nedat - 3:0. Konzultace s kolegou u videa rozhodnutí sudího Osmerse nezměnila.

Vladimír Darida proseděl celý tento duel na lavičce. V 55. minutě viděl, jak se jeho spoluhráč Dodi Lukebakio postavil k rozehrávce přímého kopu, který sám zařídil. Jeho centr byl o kousíček další, než by bývali jeho číhající parťáci potřebovali. Po hodině hry zahrál Abdou Diallo ve vlastní šestnáctce rukou, což ve fotbale znamená jedinou věc.

Nařízené penalty se chopil už jmenovaný Belgičan se čtrnáctkou na dresu, jenž svým pohybem dal celkem zřetelně najevo, že bude cílit po své levé ruce, nicméně Blaswich tento jeho úmysl nepřečetl - 3:1. Tentokrát platilo, že než se stačili rozkoukat fotbalisté hájící barvy saského klubu, vedli už jenom o jedinou branku.

Po rozehrávce standardní situace se meruna dostala k Jovetićovi, jehož skákavá střela z hranice vápna zapadla přesně k levé tyči - 3:2. Hertha cítila, že může s nepříznivým stavem něco udělat, jenže v 80. minutě málem inkasovala. Nkunku udělal kličku gólmanovi, jenže radost mu zkazil Dodi Lukebakio, když v posledním možném okamžiku střelu zablokoval. Po Ejukeho obloučku stál na druhé straně ve správný čas na správném místě pro změnu Kevin Kampl.

Nkunku sice pak dostal míč za Christensenova záda, jenže pro ofsajd tahle trefa nemohla být uznána. Selke potom nepřelstil Blaswicha, Kampl pro změnu pálil mimo. Nkunku se dál snažil, ale sedmý zásah v sezoně si zatím nepřipsal. Wilfried Kanga se v předposlední minutě mohl stát hrdinou, kdyby nemířil do tyčky. Lukebakiova hlavička se na místo určení taky nevešla.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele