14. kolo
09.11.2022 20:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Mohamed Simakan (© AFP)

Lipsko vyzrálo na Freiburg, sérii neporazitelnosti tak prodloužilo na sedm zápasů

Skvadra Marca Roseho opět dokázala využít výhody domácího prostředí. V Red Bull Areně vydolovala už devatenáct bodů, což žádný jiný bundesligový tým doma nedokázal. V tabulce se tedy podařilo poskočit na pátou pozici. Freiburgu patří po čtrnácti kolech třetí.

Hosté věděli, že největší hrozbu pro jejich defenzivu představuje Christopher Nkunku. A byl to právě francouzský útočník, kdo mohl po čtvrt hodině zaznamenat první branku tohoto klání, kdyby necílil pouze do tyče. Při své druhé šanci, která následovala deset minut po té první, zařízení o kousek minul. O další pokus se postaral André Silva a Philipp Lienhart srážel na roh.

Ve 38. minutě hlavičkoval Willi Orbán. Balon byl cestou k Marku Flekkenovi nepříjemně tečován, přesto stačila freiburská jednička zareagovat. Zbývající fáze úvodního poločasu přinesla akorát dvě žluté karty. Všechny čtyři branky si totiž aktéři na hrací ploše nechávali až na dobu, kdy sudí Harm Osmers fouknutím do píšťalky odstartuje druhé dějství.

V jeho 7. minutě se hnal Nkunku na brankáře, který měl i trochu kliku, že se fotbalista Lipska nerozhodnul mu zahrát na housle. Po následném rohu hlavičkoval zanedlouho pětadvacetiletý Francouz jen do břevna, od kterého se míč odrazil k Mohamedu Simakanovi, který jej ze tří metrů napálil do sítě - 1:0.

Hned po rozehrávce bylo v táboře příznivců a příznivkyň Rudých býků ještě veseleji, protože Dominik Szoboszlai posunul do vápna na Christophera Nkunka, jehož nesmělý oblouček doputoval na místo určení - 2:0. Smrtící tříminutovku, ve které byl výběr Christiana Streicha inkasoval stejný počet zásahů, odmítnul po zakončení Andrého Silvy svým výborným zákrokem Flekken.

V 66. minutě tedy hosté snížili, protože odražený balon naprosto nekompromisním způsobem narval z voleje pod břevno Lukas Kübler - 2:1. Kevin Schade měl na hlavě vyrovnání, leč prostor mezi třemi tyčemi minul. Při protiakci Nicolas Höfler přidržel Nkunka, který sebou ve vápně ochotně praštil o zem. Penalta pro RB.

Emil Forsberg se jich v kariéře už něco nakopal, a tak není divu, že uspěl i tentokrát, když střílel po své pravé ruce, zatímco gólman vsadil na opačnou stranu - 3:1. Pod poslední šanci se podepsal netradičně málo viditelný Vincenzo Grifo. Neměl však vůbec dobře seřízená mířidla, a tak si jeho SC připsalo na konto třetí porážku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele