18. kolo
27.01.2023 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Dominik Szoboszlai (© AFP)

Lipsko bylo v duelu se Stuttgartem o jednu branku lepší

Die Roten Bullen vědí, že i po osmnáctém kole budou v tabulce nejhůře na třetí pozici. Pod jubilejní desátou výhru se dvěma góly podepsal Dominik Szoboszlai. VfB tak může znovu spadnout do sestupového pásma.

Pod úvodní střelu mezi tři tyče se v 10. minutě postaral Thomas Kastanaras. Janis Blaswich nepředvedl zrovna jistý zákrok, ale balon do sítě nepustil. Na další pokus se čekalo bezmála čtvrt hodiny. Dani Olmo centroval na zadní tyč, odkud André Silva hlavičkoval nad. Zmíněného španělského reprezentanta pak fauloval Wataru Endo a domácí dostali příležitost rozehrát přímý kop z nějakých pětadvaceti metrů.

Florian Müller si věřil, a tak si do zdi postavil jenom dva spoluhráče. Szoboszlai to zkusil na jeho stranu, přičemž hostující jednička neodhadla přesný odraz střely od země, a tak šli svěřenci Marca Roseho do vedení - 1:0. David Raum po půl hodině hry centroval z levé strany na Andrého Silvu, který hlavou orazítkoval levou tyč.

Portugalský forvard stejnou částí těla zakončoval i v minutě pětatřicáté, tentokrát ovšem do připravených rukavic. Hned po startu druhé půle se ve výborné pozici ocitnul Nikolas Nartey, avšak zacílil mimo. Naopak ve 49. minutě sklepnul André Silva pro Dominika Szoboszlaie, který si míč zpracoval a následně jej halfvolejem přesně poslal na místo určení - 2:0.

V 56. minutě mohl celek z Bádensko-Württemberska snížit, kdyby Luca Pfeiffer nehlavičkoval mimo tři tyče. Po hodině hry se opět dostal ke slovu André Silva, jenže v poslední lednový pátek roku 2023 mu opravdu nebylo přáno. Poté si vybral slabší chvilku Joško Gvardiol, když kulatý předmět nezasáhnul hlavou, nýbrž rukou.

Rozhodčí Felix Zwayer si šel celou situaci prohlédnout ještě jednou, načež nařídil penaltu, kterou Chris Führich se štěstím proměnil - 2:1. V 77. minutě pálil ze střední vzdálenosti Nartey a Blaswich musel být pozorný. V nastaveném čase Müller vychytal dva střídající hráče, totiž Konrada Laimera a Yussufa Poulsena.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
DidusIneptus

Hrát v takový zimě, to je o zdraví! Hráči jsou na lehko, sice v pohybu.. Horší to maj rozhodčí pomezní. Co se týče diváků jsou nabalený, ale bez pohybu. Totiž diváci jsou tam dobrovolně, kdežto hráči a rozhodčí dobrovolně povinně. Kopaná není zimní sport - hrát fotbal v lednu je bláznovství.Tolik můj názor.

Reagovat
milan78

Reagovat
Naseroslosos23

Dnes to vidím na výhru domácích 2:0....oba góly Timo Werner.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím že oba dá Szoboszlai

Reagovat
hradec

Reagovat
Naseroslosos23

No skoro to vyšlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele