8. kolo
01.10.2022 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Christopher Nkunku a Mohamed Simakan (© AFP)

Letschovi premiéra nevyšla, jeho Bochum venku jasně nestačila na Lipsko

Pokud se podíváme na minulých šest výsledků Lipska v rámci Bundesligy, a to včetně tohoto, najdeme u něj pravidelné střídání porážek a vítězství. Ony tři neúspěchy zaznamenalo venku, a protože teď se představilo znovu před vlastními fandy, přišla na řadu výhra. Potvrdit jakousi permutaci každopádně nepředstavovalo tak zásadní problém, trápící se Bochum nevzdorovala.

Hostující stratég Thomas Letsch v Sasku neprožil opravdu vůbec povedenou premiéru. Zatím evidentně nedokázal do hry přenést napevno změny, jež by byly jistě zapotřebí k výraznému zlepšení výsledků a odpoutání se ze samého dna tabulky, a jeho mužstvo působilo spíše jako hodně slabý kompars výběru trenéra Marca Roseho. Bylo vidět, že Bochum má rozhodně na čem pracovat a že nového šéfa lavičky nečeká vůbec snadná pořízená, aby situaci zachránil.

Domácí si podmaňovali utkání prakticky od jeho začátku. A v 15. minutě se postarali o první branku, to když bránící Gamboa odvrátil balón pouze takovým způsobem, že si zahrál biliár s napadajícím Halstenbergem, od něj se míč odrazil dopředu k obránci Oermannovi, jenž ho nedokázal v rychlosti zpracovat, ujal se ho tedy Werner, který lehce zacílil do šibenice. Ve 23. minutě Die Roten Bullen udeřili gólově podruhé, Horn totiž ve vlastní šestnáctce srazil k zemi podnikajícího Nkunkua a sudí Badstübner nařídil pokutový kop, který využil sám faulovaný.

V 53. minutě Lipsko znovu navyšovalo vedení, André Silva se ocitnul v pokutovém území ve vyloženém postavení, trefil tyčku, meruna nicméně doputovala k Wernerovi, jenž ji pak lehce doklepl do prázdné brány. V 64. minutě mělo Lipsko k dispozici další penaltu, Gamboa totiž ve vápně přišlápnul nohu Halstenbergovi, tentokrát ale Nkunku jako exekutor neuspěl, jelikož jeho zakončení skončilo na brankové konstrukci. V 85. minutě si ovšem Nkunku přece spravil chuť, přelstil gólmana Riemanna poté, co ho svou přesnou kolmicí do běhu uvolnil Forsberg.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele