13. kolo
06.11.2022 17:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Woo-yeong Jeong (© AFP)

Freiburg jde na druhé místo, doma zdolal 1. FC Köln

Vysoké porážky Unionu Berlín nevyužil jen Bayern, ale také Freiburg, který se po výhře 2:0 nad 1. FC Köln posunul na druhé místo tabulky. Domácí rozradostnili Schwarzwald-Stadion v 53. a 64. minutě brankami Džonga respektive Gregoritsche.

Oba celky vstupovaly do zápasu po čtvrtečních remízách v evropských pohárech a zatímco Freiburg plichtou v Karabachu stvrdil první místo ve skupině Evropské ligy, Kölnu domácí dělba bodů s Nice na postup v Konferenční lize nestačila.

A další zklamání prožili Geißböcke v Bundeslize. Freiburg je dostal od první minuty pod velký tlak a Köln ho jen se štěstím ustál. Matthias Ginter ani Vincenzo Grifo se svými šancemi neuspěli.

Na druhé straně zase Flekken zlikvidoval střelu Kainze. V 15. minutě se zase musel činit Schwäbe, když zlikvidoval pokus Doana i dorážku Gregoritsche. Více ze hry měli domácí, ale před koncem prvního poločasu mohl Köln udeřit. Po pěkné akci zakončoval z malého vápna trestuhodně nad Schíri.

Na obě branky si museli diváci počkat až do druhé půle. V 53. minutě potáhl rychlý kontr Gregoritsch a parádní přihrávkou vyzval k zakončení Woo-yeonga Jeonga a ten nezaváhal - 1:0.

Vedení Freiburgu nemuselo mít dlouhého trvání, protože jen o chvíli později vyrobil hrubku Flekken a Maina to nedokázal potrestat. Freiburg toho pak náležitě využil a v 64. minutě vstřelil druhý gól. Michael Gregoritsch si naskočil na Ginterův centr a hlavou dodal domácím na klidu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele