2. kolo
12.08.2022 20:30 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Marius Wolf (© AFP)

Borussia Dortmund opět vyhrála, tentokrát ve Freiburgu

Edin Terzić, který po odchodu Marca Roseho opět převzal BVB, si po zápase 2. kola sezony 2022/2023 může mnout ruce, protože mu maximálně vyšla střídání. O všechny tři branky se totiž postarali hráči, kteří přišli na hrací plochu až v průběhu utkání. Naopak Streichovu výběru nevyšel hned první duel před vlastními diváky.

Ve 4. minutě zkusil štěstí Donyell Malen, jenže Mark Flekken s touto střelou neměl žádný problém. Za sedm minutek si poprvé sáhnul na balon Gregor Kobel, když lapil pokus Maximiliana Eggesteina. V dalším průběhu měl tenhle střet nadále kvalitní tempo a k radosti většiny tribun v Europa-Park Stadionu se jako první radovali domácí.

Christian Günter nacentroval do vápna na svého skorojmenovce Gintera, jenž hlavou prodloužil na Michaela Gregoritsche, který stejnou částí těla poslal SC do vedení, jelikož míč lehčím obloučkem zapadnul do pravé šibenice - 1:0. Odpovědět se pokusil Anthony Modeste, avšak neuspěl. Potom pálil Vincenzo Grifo a autor úvodní branky tohoto klání se paradoxně proměnil v nejlepšího obránce Borussie.

Ve druhé půli se na šanci čekalo deset minut. Mahmoud Dahoud z hranice šestnáctky mířil o několik čísel vedle levé tyče. Roland Sallai na opačném pólu gólmanovi taky vrásky nepřidělal. Po sedmdesáti minutách hry měl na kopačce pojistku Gregoritsch, nicméně díky výbornému Kobelovi mu bylo dopřáno v této partii skórovat pouze jednou.

V 77. minutě střílel z nějakých pětadvaceti metrů Jamie Bynoe-Gittens. Flekken jeho ránu, která zaplavala, neudržel v rukavicích, takže ji musel lovit ze své sítě - 1:1. Osmnáctiletý anglický talent tak nečekaně zaznamenal svůj první bundesligový gól. Za sedm minutek Černožlutí otočili výsledek ve svůj prospěch.

Bynoe-Gittens posunul na Juliana Brandta, jenž ve skluzu předal na Youssoufu Moukoka a ten se z šesti metrů nemýlil - 1:2. Trenér celku z Bádensko-Württemberska okamžitě zareagoval tím, že na trávník poslal čerstvé síly. Ovšem než se Weißhaupt a Kyereh (pravda, ten stihnul žlutou kartu) k čemukoli dostali, hosté opět slavili.

Marius Wolf na pravé straně vápna jednoduchou zasekávačkou vyřadil ze hry Christiana Güntera, načež levačkou dopravil míč na místo určení - 1:3. Děkovat mohl i Moukokovi, který si tudíž připsal na konto dvě asistence. Další může přidat za týden, kdy do Signal Iduna Parku zavítá Werder Brémy. Freiburští pocestují do relativně nedalekého Stuttgartu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Rich

Přání 4-1, tip 2-1.

Reagovat
DidusIneptus

Ubožáci Frajburský. Tak, jak jsem jim v prvním poločase fandil, tak sem je v druhym nenáviděl. Slabej Dortmund je zvostudil. Dovolil jim dát aspoň čestnýho. Bajer by jim nasázel 0:10. Frajburáci sou bouráci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele