11. kolo
22.10.2022 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Vincenzo Grifo (© AFP)

Freiburg duel proti Werderu zvládnul a po jedenácti kolech mu patří třetí příčka

Není pochyb, že velký vliv na vývoj zápasu mělo vyloučení hostujícího Marca Friedla v závěru úvodní čtvrthodinky. Streichovi svěřenci však dokázali početní převahy využít až po změně stran. Skórovali hned dvakrát, zatímco soupeř z Brém ani jednou, a tak zůstane ve spodní polovině tabulky.

Ve 4. minutě se osmělil Philipp Lienhart. Svou nepřesnou střelou však ukázal, že kvůli dávání gólů na hřiště nechodí. Ve 13. minutě Michael Gregoritsch zkušeně obešel Friedla, který si to nenechal líbit a svého protihráče fauloval. Červená karta byla zasloužená a Olemu Wernerovi se tím na lavičce výrazně zkomplikovaly plány.

Amos Pieper si nechtěl připustit, že jeho tým hraje o deseti, a tak se ve 22. minutě rozhodnul poslat Flekkenovým směrem skákavý pokus, jaký v síti neskončil. Zakončení Romana Schmida bylo zprvu nebezpečnější, leč pořád nepřesné. Zbývající pasáž úvodního poločasu se musela obejít bez vyložených příležitostí.

Zato deset minut po startu druhého dějství propadnul centr Vincenza Grifa z levé strany až k Lukasi Küblerovi, jehož rána k levé tyči byla pro Jiřího Pavlenku nechytatelná - 1:0. Český brankář se musel činit už za necelých 180 sekund, protože Ritsu Doan po narážečce s Grifem vyzkoušel jeho pozornost. Potom to Grifo zkusil sám, jenže jedničku Werderu opět nepřekonal.

V 65. minutě chyboval Anthony Jung a Gregoritsch šel sám na soupeřovu svatyni, jejíž strážce senzačně svůj tým podržel. V 79. minutě si Grifo výtečně odstavil Felixe Agua, jenž pro jeho snahy neměl pochopení a ve vápně jej nedovoleným způsobem poslal na zem, což neuniklo pozornosti sudího Dankerta, který bez váhání nařídil pokutový kop a rodákovi z Osnabrücku udělil žlutou kartu.

Vincezno Grifo tentokrát nechal zapomenout na poučky o tom, že by sám faulovaný neměl "pětku" zahrávat. Svým dloubáčkem zase oživil odkaz Antonína Panenky - 2:0. Zanedlouho se dostal do centra pozornosti Doan, leč v dobré pozici selhal. Zbývající fáze utkání se nesla spíše ve znamení střídání, především tedy na freiburské straně.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele