15. kolo
12.11.2022 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Bayernu (© AFP)

Bayern nezaváhal ani proti Schalke a na čele tabulky udrží před mistrovstvím světa minimálně čtyřbodový náskok

Dalo se čekat, že mnichovský gigant neodejde z tohoto duelu s prázdnou. Při současné konstelaci se jednalo o střetnutí lídra s posledním. A die Königsblauen čekají na bodový zisk ze vzájemného klání už více než pět roků. Od té doby se spíše soustředí, aby neodešli s debaklem, tak jako v roce 2020.

Od úvodního hvizdu se ve Veltins Areně hrálo aktivně. Pod první příležitost se podepsal Serge Gnabry už v 7. minutě, nicméně na tohle zakončení by nejraději zapomněl. Podobně si vedl o 120 sekund později kolega Kingsley Coman. Ve 24 minutě převzal na levém křídle míč Marius Bülter. Rozkmital svoje rychlé nohy, jenže se dostal už dost z úhlu, takže nechal vyniknout Manuela Neuera, který se do brány bavorského velkoklubu vrátil teprve před týdnem.

Ve 27. minutě vypadala velmi nadějně spolupráce Comana s Gnabrym. Na první změnu skóre si ale musely vyprodané tribuny ještě počkat. Nedočkali se ani ve 33. minutě, kdy po rohu hlavičkoval Eric Maxim Choupo-Moting a Alexander Schwolow vyrážel do své pravé tyče. Až za pět minutek rozehráli hosté akci, v jejímž závěru nepřesnou patičkou pobídnul Jamal Musiala kolegu Gnabryho, který si balon stejně našel a ze čtrnácti metrů jej po zemi svým osmým gólem v sezoně dopravil do sítě - 0:1.

Do poločasového hvizdu se osmělil sám asistent u jediné dosavadní trefy. Další změna skóre přišla na pořad večera až po změně stran. Nikoli po pokusu Leroye Saného, neboť ten cílil vedle. Zato Eric Maxim Choupo-Moting v 52. minutě s přehledem zakončil rychlý protiútok, jelikož po dalším Musialově přiťuknutí ze sedmi metrů těžko mohl minout. A to klidně mohl ještě přenechat číhajícímu Sanému - 0:2.

V 64. minutě se osmělil Joshua Kimmich. Krátce poté došlo ze strany Nagelsmannovy skvadry na další pohlednou akci, která přinesla gól v podání Jamala Musialy. Rozhodčí Felix Zwayer však tento zásah nemohl pro ofsajd uznat. Vzápětí se zaskvěl Schwolow proti Gnabrymu. Čtvrt hodiny před koncem pálil mimo Kimmich.

Jamal Musiala bude jedním ze sedmi Němců v dresu Bayernu, kteří vyrazí do Kataru. V 77. minutě partie se Schalke mohl přidat pojistku, kdyby překonal brankáře. Za jeho záda kulatý předmět ve zbývající fázi nedopravili ani Gnabry, ani střídající Ryan Gravenberch. Obhájce titulu tedy připisuje na konto jubilejní desátou výhru, kdežto ligový nováček z Gelsenkirchenu má na kontě stejný počet porážek.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
esmuellert

Kde jsou ty doby, kdy nám Schalke zatápělo v boji o titul.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele