8. kolo
02.10.2022 17:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Ermedin Demirovič (© AFP)

Augsburg ve velmi zajímavém zápase proti Schalke uhájil těsný náskok

Die Fuggerstädter museli jít za stavu 2:2 do deseti, protože Mërgim Berisha vyfasoval druhou žlutou kartu. Nicméně výběr Enrica Maaßena se početní nevýhodou nikterak nezatěžoval a připsal si na konto třetí branku, která se ukázala býti vítěznou. Třetí výhra v řadě posunula bavorský celek do středu tabulky. Zato die Königsblauen jen těsně zůstávají nad sestupovým pásmem.

Co se přesných zásahů týče, všechno to ve Veltins-Areně začalo v 9. minutě. Centr z pravé strany nechtíc prodloužil Henning Matriciani pouze za sebe na číhajícího Ermedina Demiroviće, jehož technický obstřel zapadnul k přesně k tyči - 0:1. Po čtvrt hodině hry měl výbornou možnost Dominick Drexler, ale mířil nad.

Tom Krauß o sobě dal také vědět, ale na svůj moment si musel počkat až do druhého poločasu. Zato Ermedin Demirović z Bosny a Herzegoviny po dvaceti minutách hry opět potěšil příznivce hostujícího celku, jelikož z první uklidil na místo určení Berishovu pobídku - 0:2. Ovšem minuta třiatřicátá přinesla snížení.

Tým Franka Kramera předvedl pěknou akci, kterou mohl zakončovat už Drexler. Místo střely však zvolil přihrávku pod sebe, což kvitoval s povděkem Simon Terodde, jenž dostal ideální příležitost pro zakončení do prázdné - 1:2. Následně se tábory obou celků nepohodly, což rozhodčí Daniel Schlager vyřešil třemi žlutými kartami, z nichž jednu viděl Mërgim Berisha.

Po změně stran trvalo deset minut, než musel některý z brankářů na zem. Jednalo se o Rafala Gikiewicze, který si s Kraußovou střelou poradil. Berisha, který v Augsburgu hostuje z Fenerbahce, se poté ukázal dvakrát v dobrém světle, avšak ani jednu ze svých šancí neproměnil. Zato Tom Krauß se napotřetí dočkal.

Převzal míč od Drexlera a díky teči Maximiliana Bauera skončil míč pod břevnem augsburské svatyně - 2:2. Následné nebezpečí se hostům podařilo ubránit, ačkoli případná branky by pro ofsajd zřejmě neplatila. V 70. minutě si Berisha vyšlápnul na Mayu Yoshidu, za což byl oceněn druhou žlutou, a tím pádem červenou kartou.

Jenže výhoda jednoho muže v poli navíc nebyla Schalke ku prospěchu. Za sedm minutek totiž Robert Gumny posadil centr na hlavu Andrého Hahna, který se nemýlil - 2:3. Odpovědět mohl Kenan Karaman, kdyby se své příležitosti nezalekl. Závěrečný shluk před bránou Rafala Gikiewicze se hostům zadařilo ubránit.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

11

Reagovat
DidusIneptus

Správně je 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele