18. kolo
28.01.2023 15:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Mönchengladbachu (© AFP)

Hoffenheim domácí duel s Gladbachem nezvládnul, od soupeře inkasoval čtyři góly

Po kontaktní brance Ihlase Beboua to vypadalo ještě na výživnou finální desetiminutovku, nicméně jakékoli snahy o případné vyrovnání byly utnuty už po 180 sekundách. Hříbata tedy opět o něco stáhla ztrátu na pohárové pozice, kdežto TSG má na tu barážovou náskok pouhých tří bodíků.

V 8. minutě nepředvedl optimální rozehrávku Jonas Omlin, čímž nabídnul šanci Christophu Baumgarnerovi, který s ní naložil bídně. Pozornost hostujícího brankáře tedy vyzkoušel až 180 sekund poté teprve sedmnáctiletý Tom Bischof.

V minutě dvanácté doputoval od Larse Stindla kulatý předmět na pravou stranu, kde se do něj pořádně opřel Jonas Hofmann a střelou na bližší tyč otevřel skóre zápasu - 0:1.

Hned po rozehrávce hodně zahrozil Baumgartner. Omlin už byl ze hry, avšak pokus z úhlu zastavil na čáře hlídkující Ko Itakura. Ve 24. minutě centroval od rohového praporku Hofmann a Ozan Kabak si oddychnul, že jeho hlavička neskončila ve vlastní síti. Ve 36 minutě to vypadalo, že právě Jonas Hofmann to ve vápně poněkud zadrbal.

Paní Štěstěna tentokrát stála na jeho straně, protože se k němu meruna navrátila a následná lehce tečovaná střela zapadla přesně k pravé tyči - 0:2. Celou situaci si ještě musel rozhodčí Benjamin Brand ověřit a své rozhodnutí gól neuznat potom pozměnil.

Ve 44. minutě si Kasper Dolberg všimnul zcela volného Pavla Kadeřábka, který z velice dobré pozice přestřelil. Velká škoda pro družinu Andrého Breitenreitera, které by se "šatňák" za takovéhoto stavu nepochybně velice hodil.

Po změně stran se nadále hrálo ve vysokém tempu, jenže bez vyložených příležitostí. Příliš nebezpečná nebyla ani hlavička Ramyho Bensebainiho z 67. minuty. Po rohovém kopu se dostal ke střele na hranici vápna stojící Bischof, jenže mu nesedla a skončila vedle pravé tyče, přičemž Omlin evidentně celou situaci jistil.

Až po předchozím momentu o sobě dal vědět jinak nezvykle neviditelný Marcus Thuram. Olivera Baumanna však příliš nevystrašil. Na opačném pólu Finn Becker sklepnul zpět pro Andreje Kramariće, jenž o metr minul zařízení. Záhy Baumgartner orazítkoval tyč a následnou dorážku lapil Munasi Dabburovi mrštný gólman.

Snížení tedy obstaral až v 80. minutě Ihlas Bebou, když z bezprostřední blízkosti uklidil na zadní tyči do sítě přihrávku hlavou od aktivního Christopha Baumgartnera - 1:2. Jenže hned v minutě třiaosmdesáté Joe Scally posunul na Hofmanna, který prodloužil na Larse Stindla, jenž neomylně trefil prostor u pravé tyče - 1:3.

A v nastaveném čase Luca Netz vyprodukoval na levé straně střílenou přihrávku na Hannese Wolfa, který ne úplně jednoduchou úlohu zvládnul a ze tří metrů zdárně zakončil akci, v jejímž zárodku byla ztráta míče ve středovém kruhu - 1:4.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele