13. kolo
05.11.2022 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Lipsko potvrdilo dobrou formu i proti Hoffenheimu

Co se německé nejvyšší soutěže týká, prodloužili die Roten Bullen svou sérii neporazitelnosti na šest duelů. Po celkově šesté vítězství se nepřekvapivě podepsal dvěma zásahy Christopher Nkunku, který by tudíž neměl Didierem Deschampsem zůstat opomenutý, co se finální nominace na blížící se mistrovství světa týče. Jedenáctigólový forvard posunul svého zaměstnavatele zpět na pohárovou příčku, zatímco TSG ztrácí čtyři bodíky.

Hned v úvodní minutě se ke střele dostal Christoph Baumgartner, avšak Janisi Blaswichovi velké starosti nenadělal. Zato nedlouho před koncem úvodní dvacetiminutovky Nkunku famózním způsobem proměnil přímý kop - 0:1. Pojistku chtěl po rozehrávce přidat André Silva, ale chyběla mu větší razance.

Pozornost Olivera Baumanna vyzkoušel i Dani Olmo. Teprve potom se do dobré pozice dostal Georginio Rutter, jenž si na svůj gól musel počkat až do druhého poločasu. Po půlhodině Nkunku výtečně posunul do vápna na nabíhajícího Daniho Olma, který vymetl pravou šibenici. Bohužel pro saský klub si přihrávající fotbalista o pár centimetrů nepohlídal ofsajdovou hranu.

Z přímého kopu zkusil štěstí i Andrej Kramarić. Svého protihráče s osmnáctkou na dresu ke škodě příznivců Hoffenheimu nenapodobil. V nastaveném času otevírací pětačtyřicetiminutovky zakončoval ještě nad Marcel Halstenberg. Angeliño je stále kmenovým hráčem Lipska, avšak v současnosti hostuje v klubu, který jako hlavní trenér vede André Breitenreiter.

V 50. minutě to byl právě rodák ze španělského Coristanca, kdo přesně centroval na Ruttera, jehož hlavička byla pro muže v rukavicích nedosažitelná - 1:1. Nerozhodný stav svítil na ukazateli pouhopouhých sedm minut. Pak znovu přišla řada na Christophera Nkunkua, ke kterému na malé vápno posunul ve snaze odvrátit centr Andrého Silvy nechtíc balon Baumann - 1:2.

O odpověď se pokusil Robert Skov a Blaswich musel vyrážet. A tak se stalo, že v minutě devětašedesáté při rychlém protiútoku posunul Dominik Szoboszlai na Daniho Olma, jenž využil mezery mezi dvěma obránci a tvrdou ranou stanovil definitivní skóre této partie - 1:3. Ve zbývajících minutách se totiž osmělil pouze Raum, jenž ještě v minulé sezoně hájil barvy TSG.

Poslední pokus utkání patřil Baumgartnerovi, který nevyužil toho, že Pavel Kadeřábek zařídil faulem na svou osobu možnost zahrávat přímý kop z velice výhodné pozice. Český reprezentant se svým týmem v týdnu pocestuje do Frankfurtu a v posledním duelu před mistrovstvím světa bude čelit Wolfsburgu (zřejmě znovu jako střídající hráč). Na Lipsko čekají těžké mače s Freiburgem a s Werderem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
johnn

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele