15. kolo
12.11.2022 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Ridle Baku a Felix Nmecha (© AFP)

Hoffenheim nestačil ani na Wolfsburg a připisuje třetí porážku za sebou

Kvůli ní zůstane TSG v dolní polovině tabulky. Naopak Vlci nebudou úplně spokojení s tím, že sezona bude zrovna v této fázi přerušena, protože svou bundesligovou sérii neporazitelnosti protáhli už na osm zápasů.

Přitom už ve 4. minutě musel Koen Casteels likvidovat nekompromisní hlavičku Christopha Baumgartlingera. Hostující jednička se zapotila i po čtvrt hodině hry, kdy z přímého kopu nebezpečně zahrozil Robert Skov. Ani Angelo Stiller nechtěl zůstat pozadu a jeho navštívenka se opět stala kořistí muže v rukavicích.

Ten předvedl ve 23. minutě skutečnou parádu, když skočil po hlavičce, kterou jeho směrem vyslal Georginio Rutter a zastavil ji vskutku na poslední chvíli. Teprve potom se osmělili hosté. Konkrétně to byl Mattias Svanberg, jenž už deset minut předtím střídal zraněného Omara Marmoushe. Švédský záložník pálil dobře, nicméně ve finále přeci jenom pár čísel chybělo.

Ve 42. minutě centroval na malé vápno Angeliño. Baumgartner předvedl vynikající výskok a za jeho hlavičkou se stačil gólman pouze ohlédnout - 1:0. Breitenreiterova družina si ovšem vedení do šatny neodnesla. V poslední nastavené minutě úvodního dějství totiž Sebastiaan Bornauw použil k zakončení stejnou část těla, jako předtím jeho rakouský protihráč. Oliver Baumann sice míč vyrazil, avšak pouze do vracejícího se Ozana Kabaka, který nechtít rozvlnil síť vlastní svatyně - 1:1.

Dvacetiletý turecký smolař mohl svoje zaváhání odčinit nedlouho po startu druhé půle. Bohužel prostor mezi třemi tyčemi netrefil. To samé se přihodilo Kevinu Akpogumovi při následném přímém kopu. Takže řada byla na Ridle Bakuovi, jenž si stáhnul ze vzduchu pobídku od Felixe Nmechy tak elegantně, že se zároveň vyhnul obránci a po zemi neomylně zakončil - 1:2.

Hned potom těsně minul Rutter a při Skovově příležitosti zachránil Wolfsburg od pohromy Bornauw. V závěru zápasu se ještě pokoušeli s nepříznivým stavem zatočit Kabak a Baumgartner, leč v 15. kole tohoto ročníku německé nejvyšší soutěže holt nebylo týmu Pavla Kadeřábka, který přišel na trávník ve dvaaosmdesáté minutě, přáno.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele