9. kolo
07.10.2022 20:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Niclas Fullkrug (© AFP)

Předehrávku 9. bundesligového kola ovládnul Werder

Hosté před týdnem rozdrtili Gladbach, a tak není divu, že si hodně věřili i na TSG, přestože v posledních čtyřech vzájemných kláních se soupeřem z PreZero Areny nebodovali a inkasovali hned jedenáct branek. Dobrou formu potvrdil Niclas Füllkrug, jenž po hattricku zařídil pozdní proměněnou penaltou pro brémský celek čtvrtou výhru v sezoně.

Z časomíry neuběhlo ani 120 sekund, když nebezpečně vypálil Robert Skov. Bohužel pro Andrého Breitenreitera a jeho družinu zařízení minul. Kdyby ne, Jiří Pavlenka by pravděpodobně na balon nedosáhnul. Totožná situace se odehrával za minutku znovu. Tentokrát se nabízela varianta přihrát Kramarićovi, ačkoli s jeho formou by domácí stejně nemuseli jít do vedení.

V 18. minutě se výrazně připomněl Marvin Ducksch, protože si snadno vyměnil míč s Füllkrugem a jeho následná přízemní střela z hranice šestnáctky k pravé tyči přinesla radost hostům - 0:1. Deset minut poté pobídnul Dennis Geiger kolegu Kramariće, jemuž sáhnul pod nohy český brankář a čistě jej odzbrojil. Výborný zákrok.

Nicméně za šest minut bylo vyrovnáno. Geiger v závěru rychlého brejku pobídnul Munase Dabbura, jehož oblouček se zastavil až za brankovou čárou - 1:1. Prakticky okamžitě po rozehrávce nastřelil Christoph Baumgartner levou tyčku.

Na opačném pólu to zkusil Füllkrug a Baumann musel vyrážet na rohový kop. Do konce úvodního dějství ještě stačil dvakrát zmiňovaný chorvatský útočník zamířit nad svatyni zelenobílých.

Druhou půli započal Geiger pokusem směřujícím do Pavlenkovy náruče. Muž v rukavicích pak trochu zaváhal při centru, který naštěstí Baumgartner nedokázal zužitkovat. Rakouský reprezentant nadále zlobil obranu Brém, avšak ani další konfrontace s bývalým gólmanem Liberce nepřinesla TSG vytouženou radost.

Po hodině hry zatoužil po druhém úspěchu Dabbur, ale Pavlenka předvedl velmi kvalitní zásah, na který navázal v 65. minutě, když musel řešit nepříjemnou teč Grischy Prömela. V minutě devětasedmdesáté to vypadalo nadějně pro Ducksche, kdyby se nenechal doběhnout zodpovědným Kevinem Vogtem. Rozhodnutí se událo v 86. minutě.

Tehdy totiž Stanley N’Soki podkopnul ve vlastním vápně Mitchella Weisera. Rozhodčí Benjamin Cortus si šel prohlédnout záznam a ukázal na penaltový puntík. Niclas Füllkrug poslal gólmana doleva, ale sám zakončoval na opačnou stranu, díky čemuž s osmi góly vévodí tabulce kanonýrů - 1:2. Navzdory sedmiminutovému nastavení se výsledek už nezměnil.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele