12. kolo
30.10.2022 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Unionu Berlín (© AFP)

Union znovu ukázal zarputilost, obratem proti Gladbachu se udržel na čele

Nechybělo mnoho k tomu, aby Union poprvé od února prohrál dvě bundesligová utkání v řadě. Vedoucí tým soutěže proti Mönchengladbachu dlouho ztrácel, nakonec ale skóre nejprve vyrovnal a v samotném závěru dokonce otočil. Díky brilantnímu finiši se tak Berlíňané udrželi na čele bundesligové tabulky.

Do první gólové šance se v sedmé minutě dostával domácí Haberer. Ten mohl potrestat zaváhání obránce Gladbachu Scallyho, avšak následně trefil právě bránícího amerického fotbalistu. Po 20 minutách hry mohl skóre otevřít Pléa, jenž si vzal na starost přímý kop. Gólman Unionu Rønnow ale spolehlivě zasáhl.

Siť za zády jednoho z brankářů se tak nakonec vlnila ve 29. minutě. Khedira se zpoza šestnáctky opřel do míče a po teči Beckera se projektil zastavil až ve svatyni hostů. Po zásahu videorozhodčího nicméně došlo k odvolání gólu, neboť Becker balón zasáhl rukou. Do vedení tak šel vzápětí Gladbach. Stindl od rohového praporku vyhledal Elvediho, jenž se prosadil ve skrumáži a hlavou donutil Rønnowa kapitulovat. Vzápětí mohl náskok "Hříbat" navýšit Thuram, jenž si obhodil Rønnowa, avšak z ostrého úhlu již mířil nad břevno.

Lodivod Unionu Fischer se po změně stran snažil průběžný výsledek změnit několika střídáními. V 59. minutě vyslal na hřiště hned trojici hráčů, ujala se ale až změna ze 74. minuty, kdy na hřiště naběhl Behrens. Ten si pět minut po svém pobytu na hřišti našel nákop z levé strany a šel neohroženě do souboje s hostujícím gólmanem Sippelem. Odvaha se Behrensovi vyplatila: u meruny byl dříve než Sippel a zakončením hlavou vyrovnal.

Za další tři minuty mohl Behrens znovu skórovat, nicméně po rohovém kopu pálil příliš vysoko. V 86. minutě už stadion An der Alten Försterei vybuchl nadšením. Centr Ryersona z levé strany přeletěl až na Trimmela, který Sippela překonal hlavičkou k tyči. Stejně jako v první půli však Berlíňanům překazili radost asistenti arbitra sedícího u videa. Ti odhalili Trimmelův ofsajd a dál se tedy pokračovalo za stavu 1:1.

Už se zdálo, že nerozhodný výsledek vydrží až do závěrečného hvizdu. Avšak domácí dostali v poslední minutě nastavení k dispozici rohový kop, který nakonec také zužitkovali. Po rozehrávce nakrátko poslal balón do ohně Leweling, kde jej - jak jinak než hlavou - uklidil do sítě Doekhi. Nizozemský zadák nejenže rozjásal berlínské ochozy, ale zároveň vstřelil první gól ve své krátké bundesligové kariéře.

Autor: Ondřej Vaculík / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Gladbach tam vyhraje. Zdá se totiž, že na Union přišla deka (viz minulá nečekaná prohra s posledním Bochumem)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele