14. kolo
09.11.2022 20:30 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Radost hráčů Unionu (© AFP)

Union s Augsburgem jenom remizoval

Svěřenci Urse Fischera tedy úplně neodčinili pětigólový výprask o Leverkusenu, ale po čtrnácti kolech stejně udrží druhou příčku. FCA si po této dělbě bodů vytvořilo čtyřbodový náskok na tu barážovou.

Už v úvodní desetiminutovce bylo na Stadion An der alten Försterei hodně živo. Nejprve Paul Seguin svým pasem pobídnul Sheralda Beckera. Na pravém křídle jej chtěl Rafal Gikiewicz zastavit, tak vyběhnul daleko ze své svatyně, čehož sedmadvacetiletý Holanďan, jenž se ovšem rozhodnul reprezentovat Surinam, využil a od autové čáry - i díky spolupráci s levou tyčí - neomylně skóroval - 1:0.

Avšak hned po rozehrávce Ruben Vargas po šťastném odrazu našel Floriana Niederlechnera, který se s balonem rychle otočil a z úrovně penalty to trefil přesně k pravé tyči - 1:1. Další pokus patřil opět Beckerovi, nicméně se radoval až ve 22. minutě jeho parťák Kevin Behrens, jenž si ukázkově naběhnul na malé vápno na centr Nika Giesselmanna, a přesnou hlavičkou poslal domácí zpět do vedení - 2:1.

Nadále se hrálo v kvalitním tempu a o šance nebyla nouze, byť jim povětšinou scházela přesnost. To se změnilo až ve 39. minutě, kdy z dálky pálil Ermedin Demirovič do břevna, od kterého se kulatý předmět odrazil k Niederlechnerovi, který okamžitě dorážel do sítě - 2:2. Hned po změně stran rozehrával Giesselmann další přímý kop a za Gikiewiczem zvonila branková konstrukce.

Pozadu nezůstal ani Kevin Behrens, když v 68. minutě orazítkoval po Seguinově centru pravou tyč. Ten samý hráč se osmělil i za dalších deset minutek, a snad by i vstřelil gól, kdyby necílil do středu brány. Se svým zakončením neuspěl ani střídající Genki Haraguči, takže tahle partie, na rozdíl od té předchozí, kterou opanoval Augsburg, vítěze nepoznala.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele