1. kolo
06.08.2022 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Unionu Berlín (© AFP)

Berlínské derby vyšlo lépe pro Union

Skvadra Urse Fischera tak udělala první krok k obhajobě páté příčky, zatímco příznivci Herthy můžou jenom doufat, že se podaří letos vyhnout záchranářským starostem, neboť jejich oblíbený klub musel prvoligovou příslušnost potvrdit až v baráži.

Úvod zápasu nepostrádal z obou stran kvalitní nasazení, avšak 22 tisíc diváků se na Stade An der Alten Försterei dočkalo úvodní střely až v závěru úvodní dvacetiminutovky. Postaral se o ni domácí Julian Ryeson, ovšem chyběla mu přesnost. Ten samý hráč se dostal do centra pozornosti ve 27. minutě, kdy jeho dobrý pokus vyboxoval do bezpečí Oliver Christensen, který odchytal obě barážové klání.

Nedlouho poté, co se časomíra přehoupla do své druhé půlhodiny, poslal Sheraldo Becker z levé strany centr na bližší tyč, kam si naběhnul Jordan Siebatcheu a jeho hlavička se po odrazu od země zastavila až v síti - 1:0. Šest minut poté se střelec branky proměnil v asistenta, když pobídnul Ryesona, který mířil těsně vedle.

Zkraje druhé půle přišly další nepříjemnosti pro "Starou dámu", v jejímž dresu odehrál Vladimír Darida až finálních deset minut. Siebatcheu nejprve s další hlavičkou proti muži v rukavicích neuspěl. V 50. minutě však vyslal Haberer kolegu Beckera, po jehož pokusu se míč dokutálel za brankovou čáru, přestože Marc-Oliver Kempf dělal, co mohl, aby jeho tým nešel do dvougólového manka - 2:0.

Za nějakých 200 sekund si trenér Sandro Schwarz na lavičce znovu drbal hlavu. Christopher Trimmel centroval od rohového praporku na hlavu Robina Knocheho, kterému se zhruba ze vzdálenosti penalty podařilo překonat Christensena. Tenhle zásah byl původně odvolán, jenže pak se ukázalo, že Rani Khedira svými snahami hru nijak neovlivnil - 3:0.

Po hodině zatoužil po snížení čerstvý Wilfried Kanga, avšak Frederika Rønnowa nevyděsil. V závěrečné desetiminutovce přišly dva světlé momenty v podání Dodiho Lukebakia. Nejprve minul, ale v 85. minutě se mu podařilo obstřelit Dioga Leiteho a dánský brankář padal na zem zbytečně - 3:1. V nastavení ještě se štěstím vykličkoval z ošemetného souboje s Kangou, nicméně i kdyby hosté dokázali snížit, na vyrovnání by už stejně neměli prostor.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

4:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele