16. kolo
21.01.2023 15:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Danilho Doekhi (© AFP)

Union Berlín ve druhém poločase otočil zápas s Hoffenheimem

Už před přestávkou, kterou vyplnilo mistrovství světa v Kataru, bylo zřejmé, že se s méně proslulým berlínským celkem letos musí počítat. O jeho síle se nyní přesvědčili svěřenci Andrého Breitenreitera, kteří tudíž drží pouze tříbodový náskok na barážovou pozici, zatímco die Eisernen okupují tu třetí, ovšem stejný počet bodů mají na kontě i druhý Frankfurt a třetí Freiburg.

Už ve 4. minutě se pokusil ohrozit domácí svatyni Robert Skov, nicméně obrana byla pozorná. Sheraldo Becker na opačném pólu mířil nad. Při další šanci Angeliño našel před bránou Toma Bischofa, který zcela selhal. Aktéři na hrací ploše nadále hráli aktivně, což vyústilo ve skutečnost, že Ihlas Bebou zahrál ve vlastní šestnáctce ruku.

Nařízené penalty se ujal Jordan Siebatcheu a poslal ji do tyče. Krátce poté, tedy ve 28. minutě, se ujal rozehrávky přímého kopu Skov a Frederik Rønnow musel předvést výborný zákrok. Ve 41. minutě se minisouboj obou borců opakoval a znovu z něj vyšel vítězně muž mezi třemi tyčemi. Jenže další střela už byla gólová.

Rychlý protiútok zakončil Skov přihrávkou na Beboua, jenž zakončoval z patnácti metrů neomylně k bližší tyči - 0:1.

Druhé dějství začalo náporem Unionu, který vyústil ve tři po sobě jdoucí rohové kopy. Při tom posledním se míč odrazil k Habererovi, jemuž střela nesedla podle představ, takže Oliver Baumann zasahoval bez větších potíží.

Po dalším centru do vápna defenziva hostujícího výběru, jejíž součástí byl v té době i Pavel Kadeřábek, naprosto zapomněla na Christophera Trimmela, jehož volej se mezi tři tyče k velké nelibosti kouče Urse Fischera nevešel. Teprve v 73. minutě byla jeho skvadra odměněna za svou aktivitu. Při dalším rohu, kterých hráči berlínského klubu v utkání rozehrávali dohromady devět, vyskočil nejvýše Danilho Doekhi a na jeho přesnou hlavičku neměl brankář šanci dosáhnout - 1:1.

Většina z necelých 22 tisíc diváků na Stadionu An der alten Försterei vycítila příležitost. A stejně na tom byli i jejich oblíbenci. Minutu před vypršením řádné hrací doby centroval do vápna opět od praporku Trimmel a Doekhi byl o něco rychlejší než Baumann - 2:1.

V šesté nastavené minutě udělal za výsledkem definitivní tečku Jamie Leweling, když po rychlém brejku zacílil přesně mezi gólmanovy nohy - 3:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele