16. kolo
21.01.2023 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Serhou Guirassy (© AFP)

V zápase Stuttgartu s Mohučí nebyl nikdo lepší

Domácí sice šli do vedení, ale nedokázali si ho udržet ani pět minut. Díky tomu neopustí barážovou pozici, kdežto čekání na tříbodový zisk v podání die Nullfünfer pokračuje už od října.

Už ve 4. minutě se chopil balonu Silas Katompa Mvumpa, jenže jeho rána směřovala přesně do prostoru, kde stál připravený Finn Dahmen. Po čtvrt hodině hry pobídnul Ingvartsen kolegu Leandra Barreira, jehož střelu bývalý brankář Mohuče Florian Müller kontroloval očima. Na další se čekalo do minuty pětadvacáté.

Po rohovém kopu se míč odrazil k Aymanemu Barkokovi, který strážce stuttgartské svatyně pořádně protáhnul. Marcus Ingvartsen se pak rychle otočil, leč Hiroki Ito předvedl účinný blok. Jeho krajan Wataru Endo pak z první přihrával za obranu, kam si neohroženě naběhnul Sehrou Guirassy, jenž tváří v tvář vybíhajícímu Dahmenovi volil zakončení šajtlí na bližší tyč - 1:0.

Felix Brych si potom u videa potvrdil, že Ahamada skutečně nakopnul Barreira a tým Bo Svenssona dostal výhodu pokutového kopu. Müller sice uhodnul směr, nicméně Marcus Ingvartsen byl při penaltové exekuci až příliš přesný na to, aby neproměnil - 1:1. Tolik úvodní poločas v Mercedes-Benz Areně.

Druhé dějství započalo Guirassyho centrem na zadní tyč, kde o kousek nedosáhnul Tiago Tomás. Autor jediné branky VfB měl další šanci v 56. minutě, když se k němu odrazil balon, který z dobré pozice napálil z voleje mimo. Barkok se při následné protiútoku nijak nerozpakoval a rozezvučel břevno. Velká škoda pro Mohuč.

Stejné části brankové konstrukce mohl za 180 sekund děkovat i Müller, protože zastavila jedovatý pokus Guirassyho. Katompa Mvumpa chtěl taky skórovat, jenže muž v rukavicích byl striktně proti. V závěru odmítnul zařídit čtvrtou výhru pro Stuttgart střídající Josha Vagnoman, když z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil - 1:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele