7. kolo
17.09.2022 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Sebastian Rode a Ansgar Knauff (© AFP)

Frankfurt vyhrál ve Stuttgartu a poskočil do horní poloviny tabulky

Úřadující vítěz Evropské ligy tak navázal na úterní duel Ligy mistrů proti Marseille, které rozhodnul Jesper Lindström. Tentokrát se do listiny střelců nezapsal, nicméně k radosti kouče Glasnera jej zastoupili jiní. VfB sice prohrálo teprve podruhé v sezoně, leč přesto stráví reprezentační pauzu v sestupovém pásmu.

Mercedes-Benz Arena nečekala na úvodní zásah nijak dlouho. K nelibosti domácích fanoušků se o něj postaral Sebastian Rode, protože dorazil hlavou balon na místo určení poté, co Florian Müller vyrážel střelu Daichiho Kamady z přímého kopu - 0:1. Kristijan Jakić se taky zatoužil zapsat do historie tohoto klání, ale to by musel dát svému pokusu daleko větší razanci.

Snahy Sehrou Guirassyho o vymodlení si penalty neměly u rozhodčího Daniela Sieberta pražádné pochopení. Po čtvrthodině se do vápna Eintrachtu dostal Chris Führich. Z úhlu to měl ale těžké, a tak není divu, že Kevin Trapp situaci zvládnul. Po půlhodině se zrodil velice nadějný protiútok, který však Daichi Kamada svou nekontrolou nad míčem totálně zazdil.

Poté se k hlavičce dostal Atakan Karazor. Vyrovnání se ke škodě příznivců a příznivkyň skvadry Pellegrina Matarazza nekonalo. Po změně stran se kulatý předmět zatoulal k Silasi Katompa Mvumpovi, který nechal vyniknout gólmana. V minutě pětapadesáté kopal Kamada "přímák" z nějakých osmnácti metrů. Jemná teč ve zdi zapříčinila, že se míč zastavil až v síti - 0:2.

V 65. minutě hlavou těsně minul Konstantinos Mavropanos. To samé platilo po zakončení Rafaela Borrého, kterému předcházela pěkná akce v podání "Orlů". Teč pomohla i Tiagu Tomásovi, jenž střílel z hranice vápna a negativní roli sehrál Evan Ndicka, který byl záhy vystřídán - 1:2.

V 88. minutě Kristijan Jakić definitivně rozhodnul, že Stuttgart v tomto utkání bodovat nebude. Ač v obležení protihráčů, poslal hlavou do brány Kamadův centr od rohového praporku - 1:3.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele