12. kolo
29.10.2022 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Serhou Guirassy (© AFP)

Stuttgart přehrál Augsburg až díky pozdnímu gólu

Po čtvrt hodině se v Mercedes-Benz-Areně hrálo 1:1. Na rozhodující moment si muselo pětačtyřicet tisíc diváků a divaček počkat až do nastaveného času druhého dějství. Vítězství posunulo VfB těsně nad sestupové pásmo. Die Függerstädter mají na svého soupeře k dobru ještě tři body.

Pro FCA začalo sobotní odpoledne dobře. Už ve 4. minutě se Florian Niederlechner na pravé straně vápna jednoduše zbavil Dan-Axela Zagadoua, načež šikovným obloučkem překonal Floriana Müllera - 0:1. Potom to zkoušel Jeffrey Gouweeleuw, avšak pojistka se nekonala. Naopak přišlo záhy vyrovnání, o které se postaral Sehrou Guirassy.

Kmenový hráč Stade Rennes posunul z hranice malého vápna do sítě výborný centr od Borny Sosy, na který optimálně nezareagoval ani Maximilian Bauer, ani Mads Pedersen - 1:1. Tomáš Koubek musel být znovu pozorný po půl hodiny hry, kdy jeho směrem střílel dvacetiletý francouzký záložník Naouhirou Ahamada.

Následný technický obstřel z kopačky Luky Pfeiffera byl zprvu nebezpečnější, nakonec však skončil metr vedle pravé tyče. Zbývající fáze úvodního poločasu přinesla pár tečovaných pokusů, což platilo i pro ten, pod který se podepsal Silas Katompa Mvumpa. Pedersen jakožto poslední instance svůj tým zachránil od další pohromy.

Po změně stran se pokračovalo ve fotbale, který nebyl z nejatraktivnějších. Po hodině hry sice Mërgim Berisha rozvlnil síť, ale pouze z boku. Útočník, jenž v bavorském celku hostuje z tureckého Fenerbahce, se krátce poté neúspěšně snažil o střelu z otočky. Okolo 70. minuty se Florian Niederlechner hned dvakrát proměnil z útočníka v nejlepšího obránce Augsburgu.

V obou případech v podstatě vychytal Wataru Enda, přičemž při druhém vyhlavičkovával kulatý předmět z brankové čáry. V 75. minutě střihnul Sehrou Guirassy nůžkami, které k nelibosti fanoušků Stuttgartu skončily nad břevnem. V minutě šestaosmdesáté hlavičkoval Pfeiffer po rohu do břevna a neskóroval ani při své další velké šanci, protože nastřelil jen českého brankáře.

Tomu v samotném závěru utkání dělal velké problémy Waldemar Anton. První hlavičku ještě vyrazil nad břevno. Na následnou ránu pravačkou z hranice malého vápna už byl krátký - 2:1. Nutno dodat, že výbornou práci odvedl Tiago Tomás, když svému parťákovi, který si přesně pohlídal ofsajdovou hranu, posunul míč elegantní patičkou.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele