1. kolo
07.08.2022 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Naouirou Ahamada (© AFP)

RB Lipsko začalo remízou ve Stuttgartu

První bodovou ztrátu zaznamenalo hned na úvod RB Lipsko. Čtvrtý tým uplynulého ročníku Bundesligy jen remizoval ve Stuttgartu 1:1. Mercedes-Benz Arena viděla oba góly v průběhu prvního poločasu, když se poměrně brzy trefil Nkunku a po půlhodině hry vyrovnával Ahamada.

Ve Stuttgartu se na vedoucí branku vskutku nečekalo dlouho a již v 8. minutě RB Lipsko vedlo. Dani Olmo na hranici šestnáctky přihrávkou šikovně pustil do šance Christophera Nkunkua a ten přízemní střelou k tyči překonal brankáře Müllera. Domácí mohli vyrovnat o deset minut později, kdy se před Gulácsim objevil osamocený Silas. Bohužel pro Stuttgart byl pískán útočný faul.

Každopádně Stuttgart vyrovnal hru a po půlhodině hry se dočkal satisfakce. Kalajdžić šikovně narazil Naouirovi Ahamadovi a ten utaženou ranou k tyči srovnal na průběžných 1:1. VfB dokonce mohlo celý první poločas ovládnout, kdyby nadějnou akci z nastaveného času nezastavila tyčka. Mavropanos potáhl balón od poloviny hřiště a jeho střele opravdu nescházelo mnoho.

Oba celky nastoupily do druhého poločasu beze změn a jeho úvodní partie nabídla vyrovnanou podívanou. Až po hodině hry se domácí publikum dožadovalo pokutového kopu po zákroku Klostermanna na Tomáse, nicméně sudí nechal hru pokračovat a vzápětí se ve velkých šancí ocitlo Lipsko. Proti Nkunkuovi skvěle zasáhl Müller a v 72. minutě tentýž muž zneškodnil pokus Orbána. Utkání směřovalo k nerozhodnému konci a nic na tom nezměnil ani dlouhý šestiminutový nastavený čas.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
DidusIneptus

UV

Reagovat
DidusIneptus

Lipsko prohrálo. Místo tří bodů je jen jeden, to je prohra. Lipsko bylo lepší a tři body si zasloužilo. Remízy by se měly zrušit. Jeden bod nikoho nemotivuje a ani nepomáhá. Je to o ⅔ míň než 3 body, a to je o dost. Jeden bod je ztráta a každá ztráta je prohra. Remízy jsou nudné a nezáživné. Po remízovém výsledku se nikdo neraduje. Pryč s remízama!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele