5. kolo
03.09.2022 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Chris Fuhrich (© AFP)

Stuttgart na domácí půdě se Schalke jenom remizoval

Za bod může být Pellegrino Matarazzo nakonec rád, protože jeho svěřenci hráli více než dvacet minut o deseti. Za těchto okolností nebylo možné zopakovat výhru 5:1, kterou vykopali při posledním vzájemném klání v únoru minulého roku. Po pěti kolech nové sezony mají na kontě pouze o bod více, než soupeř z Gelsenkirchenu.

V 5. minutě to pro domácí vypadalo velmi slibně, avšak Yoshidou tísněn Silas Katompa Mvumpa nedokázal přesně zamířit. Následně hlavičkoval Konstantinos Mavropanos. Schwolowa nemohl při nejlepší vůli ohrozit. Řecký obránce to v závěru úvodní dvacetiminutovky zkoušel znovu. A snad by i skóroval, kdyby mu prostor mezi třemi tyčemi nebyl malý.

V 18. minutě zpracoval za die Königsblauen debutující Sepp van der Berg vysoký balon tak, že jej připravil pro dotírajícího Silase Katompu Mvumpu, jenž si ho nenechal pro sebe. Naopak pobídnul Chrise Führicha, kterému vydatně pomohl ve skluzu tečující Maya Yoshida - 1:0. Jenže za 180 sekund bylo srovnáno.

Dominick Drexler v protivníkově šestnáctce lehoučce přizvednul pro Simona Teroddeho, jenž zblízka propálil Floriana Müllera - 1:1. Stuttgart v Mercedes-Benz-Areně inkasoval počtyřiadvacáté v řadě! A autor druhé branky tohoto utkání se mohl znovu radovat po půl hodině hry, kdyby svoje zakončení poslal o půl metru níže.

Ve 42. minutě měl hráči klubu z Bádensko-Württemberska veliké štěstí, když Waldemar Anton pomohl v rozhodující moment Teroddeho pokusu nad břevno. Ve druhém dějství scházela aktérům na hrací ploše přesnost. V 67. minutě neměl Josha Vagnoman pochopení pro to, že mu Tobias Mohr právě zahrál na housle. Protihráče tedy přidržel, za což si od Floriana Badstübnera vysloužil druhou žlutou kartu.

Rozhodnutí měl na kopačce v 79. minutě Tom Krauß. Zasekávačkou vyřadil ze hry Hirokiho Ita, na Müllera ovšem nevyzrál. Zmíněný japonský fotbalista (borci ze Země vycházejícího slunce se na trávníku potkali celkem tři) sehrál negativní úlohu i deset minut poté, kdy se přes něj podařilo odcentrovat do vápna, kde muž v rukavicích vyrážel před sebe, načež mohl děkovat Pascalu Stenzelovi, že se postavil Zalazarově střele do dráhy.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele