9. kolo
09.10.2022 19:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Unionu Berlín (© AFP)

Union se po těsné výhře ve Stuttgartu osamostatnil na čele Bundesligy

Berlínský Union ve čtvrtek zvládl bitvu v Evropské lize na půdě švédského Malmö, když i přes dlouhé oslabení zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. Nyní opět v deseti uspěl ve stejném poměru také ve Stuttgartu, v tabulce Bundesligy má na kontě dvacet bodů a je stále v čele o dva body před druhým Freiburgem. Naopak VfB se nedočkalo výhry ani v devátém duelu této sezóny a s pěti body je až předposlední sedmnácté, hůře je na tom pouze Bochum.

Domácí nezačali vůbec špatně a první solidní možnost si vypracovali krátce po odehrané čtvrthodině, avšak po standardní situaci se vytáhl proti zakončení Zagadoua z bezprostřední blízkosti pozorný brankář Rönnow. Hosté od tohoto okamžiku přebrali otěže utkání a do vedení se mohli dostat zhruba deset minut před přestávkou, nicméně po centru Ahamady z pravého křídla hlavičkoval Serhou Guirassy o decimetry vedle levé konstrukce.

V následujícím průběhu se ani jeden celek nikam netlačil, zajímavá opět byla až závěrečná dvacetiminutovka. Union rozhodl o svém úspěchu v 76. minutě, kdy si po rohovém kopu Gießelmanna seběhl před branku Paul Jaeckel a ze šesti metrů rozvlnil síť svou povedenou hlavičkou s pomocí levé konstrukce. Stuttgart mohl srovnat za další tři minuty, jenomže po obrovském závaru byla sražena do levé tyče závěrečná střela Mavropanose.

Hosté si zkomplikovali situaci v 82. minutě. Guirassy uviděl první žlutou kartu o čtyři minuty dříve a pak v inkriminovaný okamžik přišlápl nohu Thorsbyho, za což mu rozhodčí Dankert ukázal druhou žlutou a následně červenou kartu. Domácí se však ani v početní výhodě k ničemu nebezpečnému nedostali a naopak v samém závěru mohli inkasovat podruhé, ale Pantovićovu dělovku ze středu šestnáctky parádně zlikvidoval gólman Müller.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Štuttgart favorit . 2,75-3,09-2,7.

Reagovat
smazaný uživatel

Chybka na hosta 2,97.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele