1. kolo
06.08.2022 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Karim Onisiwo (© AFP)

Mohuč na úvod sezony těsně přehrála Bochum

Velkou zásluhu na tom měl Karim Onisiwo, jenž se postaral o obě branky hostujícího výběru. Nejen jeho kouč Bo Svensson věří, že se tentokrát podaří dosáhnout na pohárové příčky. Naopak od die Unabsteigbaren se čeká spíše umístění ve středu tabulky.

Domácí začali aktivněji a za svůj přístup mohli být odměněni v 10. minutě, kdy Robin Zentner vyběhnul mimo vápno, aby odhlavičkoval letící balon. Kevin Stöger se mu jej pokusil okamžitě vrátit z nějakých čtyřiceti metrů zpět do brány. Směr byl sice správný, ale výška neseděla. Hned poté se se svým volejem prezentoval pro změnu Gerrit Holtmann. Na muže v rukavicích nevyzrál.

V 18. minutě se domácím zdálo, že Maxim Leitsch zastavil Zollerovu hlavičku ve vlastním vápně rukou. Sudí Felix Zwayer však po zhlédnutí záznamu penaltu nenařídil. Následně se do zakončení dostala posila z francouzského Angers, totiž Angelo Fulgini, jenže na jeho přízemní střelu Manuel Riemann bez potíží dosáhnul.

Nicméně další akce už přinesla ovoce pro die Nullfünfer. Dlouhý centr Edimilsona Fernandese doputoval na hlavu Karima Onisiwa, který stál vlastně už zády k bráně, leč přesto se strážce bochumské svatyně stačil akorát ohlédnout - 0:1. Deset minut poté šel autor branky sám na gólmana, jenže selhal. Potom Riemann vychytal Fernandese.

Ve 39. minutě si Kevin Stöger všimnul, že Zentner jest z brány poněkud vylezlý. Ze vzdálenosti nějakých třiceti metrů se mu ho povedlo ukázkově přelobovat - 1:1. Po změně stran přestřelil Takuma Asano. V 74 minutě z přímého kopu těsně minul Aarón Martín, což se předtím podařilo i jeho dvěma protihráčům.

V 77. minutě centroval od rohového praporku na zadní tyč Anton Stach a Karim Onisiwo ukázkovou hlavičkou do protilehlého (levého) horního rohu brány zařídil svému týmu vedení, které už nepustil. I proto, že si ve zbývajících minutách veškeré ofenzivní snahy soupeře bez obav pohlídal. Za týden Svenssonova družina natrefí na Union, zatímco Bochum se pokusí přehrát Hoffenheim.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:1

Reagovat
Rich

Přání 3-0, tip, 1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele