14. kolo
08.11.2022 20:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Christopher Antwi-Adjej (© AFP)

Bochum opět využila výhodu domácího prostředí, tentokrát proti Gladbachu

Sice bojují o udržení, ale na Vonovia Ruhrstadionu se jim podruhé v řadě podařilo zaskočit favorita. Po Unionu Berlín, který tehdy ještě vedl tabulku, odjíždí s nepořízenou také Borussia Mönchengladbach, byť předchozí dva vzájemné zápasy vyšly v její prospěch.

Většina z pětadvaceti tisícovek diváků poprvé jásala už v 7. minutě. Nákop do středového kruhu se podařilo sklepnout na Philippa Förstera, jenž ideálně načasoval přihrávku na Christophera Antwi-Adjeje. Ten měl za obranou dost času na to, aby si rozmyslel, kam balon pošle, takže nebylo, co řešit - 1:0.

Za pět minutek se celá lavička v čele s koučem Thomasem Letschem radovala znovu. Jan Olchowsky rozehrál na Nica Elvediho, jenž byl ve vápně okamžitě presován. Zkušený Švýcar, který za celek z Borussia-Parku nastupuje od roku 2015, nečekaně zazmatkoval a chtěl přihrát zpátky svému brankáři, s čímž počítal Philipp Hofmann a v pádu zakončil do odkryté branky - 2:0.

Třetí zářez chtěl zaznamenat Anthony Losilla. Neuspěl, tak jako později Atwi-Adjej, jehož volej z hranice šestnáctky byl docela nepřesný. O snížení se pokusil Kouadio Koné a zařízení minul jenom o kousek. Více pozoruhodných momentů úvodní půle nenabídla, kdežto šest minut po startu té druhé přišel centr, který hlavou nasměroval do tyče Ivan Ordets. Tady měla skvadra kouče Farkeho veliké štěstí.

Za deset minut se tudíž dočkala snížení, které obstaral Alassane Pléa, když mu míč do běhu servíroval, jak jinak, parťák Marcus Thuram. Následná přízemní střela se ukázala býti nechytatelnou - 2:1.

V 68. minutě skóroval po rohu Losilla, nicméně se nacházel v ofsajdu. Stejné pravidlo rozlítostnilo i Ramyho Bensebainiho, jehož hlavička se nestala gólovou kvůli postavení centrujícího Jonase Hofmanna. V závěru ještě Olchowsky vyrážel pokus Gerrita Holtmanna. Přesto mohla Bochum slavit třetí vítězství v sezoně.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele