9. kolo
08.10.2022 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Philipp Förster (© AFP)

Eintracht si hodně věřil, ale z Bochumi odjel s nepořízenou

Že druhá sezona po postupu mezi elitu bývá obtížnější, dobře ví Thomas Reis. Pro VfB udělal mnoho dobrého, přesto byl před měsícem po neuspokojivých výsledcích odvolán. Na jeho místo přišel jmenovec Letsch, který se proti úřadujícímu vítězi Evropské ligy dočkal prvního vítězství v ročníku. Se čtyřmi body to však na lepší, než na poslední příčku nestačí. Frankfurt naopak propásnul šanci se posunout na pohárové příčky.

Ve 3. minutě měl dobrou pozici Rafael Borré, jenže si úplně nepotykal s balonem. Krátce poté pálil o metr vedle levé tyči jeho spoluhráč Lucas Alario. Argentinský útočník se čtvrthodiny poté ocitnul za obranou soupeře. Místo dalšího postupu volil zakončení z hranice vápna, s čímž Manuel Riemann v podstatě počítal.

Na opačném pólu chtěl zahrozit Anthony Losilla. Ke škodě domácího celku si nepotykal s přesností. V závěru poločasu se ještě osmělili Götze na jedné a Gerrit Holtmann na druhé straně. Na úvodní změnu skóre ale bylo nutné si počkat až do druhého dějství. V něm jako první zahrozil znovu Götze, když o kousek minul tyčku.

Přímo do ní za osm minut cílil Borré. Tady měli die Unabsteigbaren veliké štěstí. A protože neinkasovali, mohli jít v 71. minutě do vedení. Philipp Förster od rohového praporku nacentroval na hlavu svého jmenovce Hofmanna, jenž si na hranici malého vápna poradil mezi dvěma obránci, a jeho hlavička se pro gólmana ukázala býti nechytatelnou - 1:0.

V 80. minutě to chvíli vypadalo, že Daichi Kamada vyrovnal. Rozhodčí Martin Petersen japonského reprezentanta kvůli ofsajdu vyvedl z omylu. V 87. minutě znovu centroval do nebezpečného prostoru Förster. Evan Ndicka se pustil do hodně riskantního zákroku, který přinesl druhou radost pro tým Bochumi - 2:0.

V nastaveném čase házel Christopher Antwi-Adjej dlouhý aut na hranici šestnáctky. Sám Förster jej nechal propadnout až na střed hřiště, odkud ranou pod břevno stanovil konečné skóre zápasu - 3:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele