19. kolo
04.02.2023 15:30 CET
5 : 2
(3:0)

Reportáž

Takuma Asano zvýšil na tříbrankový rozdíl (© AFP)

Krize Hoffenheimu pokračuje, Bochum ho spráskala pěti brankami

V minulém kole schytala Bochum v Mohuči krutý direkt, inkasovala celkem pět branek. Teď si však výrazně napravila svou reputaci, pět branek naopak vsítila, a přemohla tak zaslouženě Hoffenheim. Ten naopak podtrhl, že není v dobrém rozpoložení, protáhl svou sérii bez ligové výhry již na číslo devět a zároveň svému sokovi povolil v tabulce úplné bodové dotažení se.

Hostům, jež mimochodem před pár dny ukončili své působení v DFB-Pokalu, vůbec nevyšla už první půle. V rozmezí 22. a 40. minuty se protivník ze Severního Porýní-Vestfálska trefil celkem třikrát a prakticky rozhodl o svém vítězství. Obrana Hoffenheimu vypadala, využijme v tomto případě klasického klišé, jako děravý cedník, a v mnohém situaci Bochumi ulehčila.

Nejprve se gólově uvedl Hofmann. Tomu míč před prázdnou bránu servíroval Antwi-Adjei, který ve vápně nezazmatkoval, počkal si na vhodné řešení a našel v brankovém území zcela volného spoluhráče. Ve 30. minutě Antwi-Adjei zapisoval na své konto další asistenci, opět si dobře všiml, že na hranici šestnáctky je nestrážený jeho kolega, tentokráte Förster, a ten levou nohou zacílil přesně do spodního rohu branky. Gólman Baumann u tyčky na balón nedosáhl.

Třetí změna stavu přišla na řadu krátce před obrátkou. Antwi-Adjei přitom znovu zaúřadoval, produkoval svou třetí úspěšnou nahrávku, to když sklepnul míč pro Asana, ten dostal opravdu příliš mnoho prostoru ve středu pole, takže pohotově pelášil směrem dopředu. Vběhnul až do pokutového území, kde ho nezastavil ani bránící Nsoki, a pohotově překonával Baumanna.

Do druhého dějství vstoupil Hoffenheim přece s jiným elánem, ve 49. minutě podnikl snížení negativního skóre. Dlouhý pas od Angeliňa z levé lajny přebral na pravé straně Baumgartner, v šestnáctce si ho defenzíva Bochumi moc nevšímala, a Rakušan pálil tvrdě k tyči. Jenomže domácí protivníka nakonec nenechali přiblížit se, protože po centru z rohového čtvrtkruhu od Förstera se hlavou prosadil důrazný Mašovič, který přetlačil v souboji bránícího Delaneyho.

Do konce střetnutí oba mančafty podnikly cestu za dvěma přesnými zásahy, každý z nich se zaradoval z jednoho. V 77. minutě se zdařilo rozvlnit síť souboru ze Sinsheimu, na střeleckou listinu se vydal Dabbur, jenž balón dorazil za brankovou čáru po neúspěšném počínání svého parťáka Kramariče, jemuž se z blízkosti nepovedlo přelstít brankáře Riemanna. Finální tečku za kláním pak udělal Broschinski, který využil ťukesu s Losillou a lehce zacílil za Baumanna.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele