11. kolo
23.10.2022 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Zklamaný Paul Jaeckel (© AFP)

U dna tabulky usazená Bochum vyhrála zaslouženě nad prvním Unionem

Teprve svou druhou porážku utrpěl Union v rámci letošního ročníku. Ale ta s Frankfurtem ze začátku října byla méně překvapivá než ta nynější proti Bochumi. Berlínský výběr totiž venku narazil na poslední celek bundesligové tabulky, který se mimochodem zásluhou své výhry ze samého dna přece odrazil výše. Na čele tak hosté disponují už jen jednobodovým náskokem.

Utkání rozhodně nenabízelo žádnou dechberoucí ofenzivní podívanou plnou gólových šancí. A že Berlíňany opravdu nečeká vůbec snadná pořízená, prokázal jednoznačně první poločas, v němž sotva dokázali ohrozit bránu soupeře. Ba naopak ten, zkonsolidovaný v defenzívě, se mohl ujmout vedení ve 27. minutě, nebýt té skutečnosti, že Hofmann zakončoval hlavou jen do prostoru, kde byl připravený brankář Rönnow. Každopádně ve 43. minutě se již Bochum přece dočkala vstřelené branky, Hofmann tentokráte centr z rohového čtvrtkruhu od Förstera využít dokázal. Už předtím přitom vypálil vážně hodně nebezpečně jeho spoluhráč Osei-Tutu.

A domácí nepolevovali e své aktivitě ani po obrátce. V 62. minutě střílel z dobrého postavení zase hladový Osei-Tutu, avšak jeho pokus olíznul břevno. V 71. minutě nicméně udeřil celek ze Severního Porýní-Vestfálska gólově podruhé, po rychlém brejku neměl Holtmann potíže zužitkoval přihrávku zleva od Antwiho-Adjeie. Union následně stačil do závěrečného hvizdu sudího Aytekina jen snížit stav. Nařízena byla po inciativě VAR penalta, jelikož Mašovič ve vlastním pokutovém území fauloval Behrense, jenže Pantovič ještě v 78. minutě neuspěl a na gólmana Riemanna nevyzrál. Až v nastavení domácího muže v rukavicích propálil dělovkou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:0

Reagovat
Rich

Bochum. Bochum

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele